Home » Actueel » Renault doet geen concessies op haar doelstellingen

Renault doet geen concessies op haar doelstellingen

Renault F1 Team doet geen concessies op haar eigen doelstellingen. Dat ondanks een teleurstellende start waarbij de resultaten ver achter bleven bij de eigen verwachtingen. Renault behaalde met het eigen team in de eerste vijf Grands Prix van 2019 slechts 12 punten en staat daarmee op de achtste plaats in het Constructeurskampioenschap. Het team stelde zich voorafgaand aan het seizoen tot doel de vierde plaats waarop ze 2018 afsloot zeker te consolideren én het gat ten opzichte van de top-3 te verkleinen.  Beide doelen lijken na vijf races ver weg. Gemiddeld gaf het team 2,15 seconden toe in de kwalificaties en in het kampioenschap heeft Red Bull Racing op de derde plaats inmiddels 75 punten meer dan Renault.

Teambaas Cyril Abiteboul wil echter dat zijn team volhardt in de doelstellingen.

“Wij willen terugkeren naar het prestatieniveau dat we moeten halen op dit punt van onze reis. We blijven bij ons doel en dat wordt absoluut niet aangepast”, zei Abiteboul, “we zijn onze doelstellingen op dit moment niet aan het heronderhandelen.”

Abiteboul stelt dat als het hele team naar haar maximum presteert, dat uiteindelijk in goede resultaten zou moeten resulteren, maar stelt wel dat andere teams datzelfde kunnen zeggen.

“Ik ben er behoorlijk zeker van dat iedereen hetzelfde zal kunnen zeggen. Ik weet zeker dat als Haas alles goed doet of als Toro Rosso alles goed doet, als McLaren alles goed doet, dan zouden zij hetzelfde kunnen doen.”

“Het is waar dat een kleine afwijking het verschil veel spectaculairder kan maken dan het in werkelijkheid is, maar het doel was om ruimschoots voor het middenveld te staan en tot nu toe hebben we dat niet laten zien.”

“Dus op korte termijn is de prioriteit om terug te keren naar het competitieve niveau dat naar mijn mening, volledig mogelijk is als we de dingen goed doen en brengen wat we in de komende races op de auto zouden moeten zetten.”

Abiteboul stelt dat hoewel de achtste positie ver achterblijft bij de verwachtingen, het verschil met de nummer 4 McLaren maar tien punten bedraagt en alles dus mogelijk is om het tij al binnen enkele races te keren.

“Dat is het enige goede nieuws. Ik denk dat het extreem open ligt en ik denk dat deze situatie waarschijnlijk tot op twee derde van het seizoen zo zal blijven.”

“Dus dat geeft ons de kans om ons te herstellen, doen wat we moeten doen, de problemen van vroeg in het seizoen op te lossen en P4 in het kampioenschap is nog volledig mogelijk.”

“Maar nogmaals, dat was niet het enige doel dit jaar. De doelstelling van dit jaar was om het gat naar de topteams te verkleinen, maar op dit moment is dat nog niet het geval en moeten we stappen maken om ervoor te zorgen dat dat wel gaat gebeuren.”

F1-Planet.com