Home » Actueel » Renault en Toro Rosso in de aanval in Hockenheim

Renault en Toro Rosso in de aanval in Hockenheim

Renault F1 Team en Scuderia Toro Rosso gaan in de aanval in de Grand Prix van Duitsland. De teams hebben de meest offensieve bandenstrategie gekozen voor het weekend in Hockenheim, van 26 tot en met 28 juli aanstaande. Dat blijkt uit de individuele compoundselecties die Pirelli op dinsdag heeft bevestigd.

Pirelli neemt naar Hockenheim haar op één na hardste compoundcombinatie mee. Ze heeft dit jaar vijf compounds in omloop, van hard naar zacht gecodeerd C1 tot en met C5. In reeksen van drie opeenvolgende compounds selecteert ze uit die vijf compounds per Grand Prix-weekend de Hard, Medium en Soft band. Voor Hockenheim is de C2 de witte P Zero Hard, de C3 de gele P Zero Medium en de C4 de rode P Zero Soft.

De coureurs hebben per weekend 13 sets banden tot hun beschikking. Drie sets daarvan zijn verplicht; één van elke compound, waarbij de twee hardste worden gereserveerd voor gebruik in de race en de zachtste voor Q3 van de kwalificatie. De overige 10 sets kunnen de coureurs naar eigen inzicht selecteren uit de drie beschikbare compounds.

Uit de selecties voor Hockenheim blijkt dat de coureurs van Renault en Toro Rosso elk maar liefst 10 sets van de Soft selecteerden. Nico Hülkenberg en Alexander Albon selecteerden daarbij één set van de Medium en twee van de Hard. Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat twee sets Medium en alleen de verplichte set Hard.

Ferrari was een fractie minder offensief met 9 sets van de Soft voor Sebastian Vettel en Charles Leclerc, waarbij Vettel 3 sets Medium selecteerde en alleen de verplichte set Hard. Leclerc verdeelt de overige vier sets gelijk over de Medium en Hard, twee om twee. De coureurs van Mercedes en Red Bull Racing waren nog wat behoudender. Zij kozen alle voor 8 sets Soft. Lewis Hamilton, Max Verstappen en Pierre Gasly hebben daarbij identieke strategieën met 4 sets Medium en alleen de verplichte set Hard. Valtteri Bottas heeft één set meer van de Hard ten koste van één set Medium.

De strategie van Bottas is ook meteen de meest behoudende strategie van het veld. Die werd ook gekozen door McLaren-coureur Carlos Sainz en Racing Point-coureurs Sergio Pérez en Lance Stroll.

Alle bandenselecties voor de Grand Prix van Duitsland op een rij:

F1-Planet.com