Home » Actueel » Renault geeft Red Bull Racing deadline in mei voor motorbesluit

Renault geeft Red Bull Racing deadline in mei voor motorbesluit

Renault heeft Red Bull Racing een deadline gegeven voor haar besluit over haar motorkeuze voor 2019. Het team uit Milton Keynes maakt al sinds 2007 gebruik van de Renault power units, maar haar huidige contract met de Franse fabrikant loopt aan het einde van het seizoen af. Het team heeft de optie op het gebruik van Honda power units. Honda sloot vorig jaar een deal met Red Bull voor het leveren aan Toro Rosso in 2018 en die overeenkomst bevat een optie voor gebruik door Red Bull Racing vanaf 2019.

Renault maakt nu echter duidelijk dat ze niet bereid is om lang te wachten op een besluit van het team. Eerder al liet ze weten eigenlijk niet van plan te zijn om na 2018 nog power units te leveren aan Red Bull Racing. Die uitspraken werden nadien wat genuanceerd, maar het is een publiek geheim dat Renault er niet blij mee is dat Red Bull op basis van haar twee teams toegang heeft tot haar gevoelige technologie en die kennis mogelijk zou kunnen belanden bij haar concurrent.

Red Bull Racing gaf eerder aan “de tijd” te zullen nemen voor het nemen van haar besluit. Renault wil het team nu echter houden aan Appendix 9 van de Sporting Regulations, die stellen dat de teams voor 15 mei hun motorkeuze moeten indienen bij de FIA. Red Bull Racing meent wel de tijd te kunnen nemen. Als een team zonder power units dreigt te komen zitten, zijn de power unit leveranciers verplicht om hen alsnog te hulp te schieten. Voor Red Bull zou die verplichting bij haar huidige leverancier liggen.

“Wij gaan niet oneindig wachten”, zei Renault Sport Managing Director Cyril Abiteboul, “ik weet waar Christian naar verwijst als hij zegt dat hij opties heeft. Hij heeft helemaal gelijk. Net als hij, lees ik ook contracten en ik weet welke verplichting wij hebben richting de sport.”.

“Er is wel een ding dat vaststaat is en dat is de planning. Er zal een deadline zijn voor Red Bull Racing om te bepalen wat ze willen voor de toekomst. Het is beschikbaar, het is opgenomen in de Sportieve Reglementen.”

“Ik geloof dat eind mei er duidelijkheid moet zijn wie levert aan welk team, welke leverancier levert aan welk klantenteam. Wat ons betreft is dat de deadline.”

Abiteboul stelt dat Red Bull Racing en Renault er dan nog niet in de details uit hoeven te zijn, maar ze zal wel haar keuze moeten hebben gemaakt.

“Ik denk dat dat de basis zal zijn voor welk gesprek dan ook en er zijn nog steeds een aantal specifieke diensten die ze willen hebben. Willen ze hun eigen brandstofbedrijf? Willen ze specifieke testbank testprogramma’s? Enzovoort.”

“Het feit dat we het framework in de reglementen hebben, zal niet in de weg staan dat onze twee bedrijven praten over specifieke diensten of commerciële gesprekken voeren.”

F1-Planet.com