Home » Actueel » Renault-junior Anthoine Hubert overleden na crash in F2

Renault-junior Anthoine Hubert overleden na crash in F2

Op zaterdagmiddag is in Spa-Francorchamps Arden Formule 2-coureur Anthoine Hubert overleden na een zware crash in de Formule 2 sprintrace op het circuit van Spa-Francorchamps. Hubert, de regerend GP3-kampioen, was verbonden aan het Renault Driver Academy programma.

Hubert crashte in de tweede ronde van de sprintrace eerst eenzijdig met de bandenstapels, spinde terug op de baan en werd vervolgens op volle snelheid in de flank geraakt door Sauber Junior Team-coureur Juan Manuel Correa. De ernst van de situatie was gezien de enorme verwoesting meteen duidelijk. De F2-race werd na het ongeval afgelast.

Hubert overleed anderhalf uur na de crash aan zijn verwondingen.

Juan Manuel Correa kwam na de crash ondersteboven tot stilstand. De conditie van de Argentijn is volgens de FIA stabiel. Hij wordt op de intensive care van het ziekenhuis van Luik behandeld.

Als zoon van een Frans rallycoureur kreeg Anthoine Hubert autosport met de paplepel ingegoten. Het talent van de jonge Fransman was onmiskenbaar toen hij in 2013 bij zijn debuut in de Franse Formule 4 meteen kampioen werd. Na twee seizoenen in Formule Renault reed hij in 2016 in de Formule 3 met Van Amersfoort Racing voordat hij de overstap maakte naar GP3 met ART Grand Prix, waar hij teamgenoot was van George Russell.

In 2018 werd hij met 2 overwinningen en daarnaast nog 9 podiumfinishes kampioen in GP3. Het succes maakte dat hij voor 2019 volledige steun van Renault Sport kreeg en dit seizoen met ART promoveerde naar de Formule 2. Hij won in zijn debuutseizoen de races op de stratencircuit van  Monte Carlo en zijn thuisrace in Le Castellet.

Anthoine Hubert werd 22 jaar.

F1-Planet.com