Home » Actueel » Renault kiest aanvallende bandenstrategie voor Silverstone

Renault kiest aanvallende bandenstrategie voor Silverstone

Renault F1 Team heeft gekozen voor een offensieve bandenstrategie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië, die van 12 tot en met 14 juli wordt verreden op Silverstone. Coureurs Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg kozen van alle coureurs voor het hoogste aantal zachte banden. Dat blijkt uit de individuele compoundselecties die Pirelli op dinsdag heeft bevestigd.

De bandenfabrikant neemt naar Silverstone haar hardste compoundcombinatie mee. De Italianen hebben in 2019 een selectie van vijf compounds  – C1 tot en met C5 – waarvan drie opvolgende compounds afhankelijk van het circuit worden verkozen als de harde, medium en zachte band. In Silverstone is de C1 de Hard, de C2 de Medium en de C3 de Soft. De coureurs hebben in totaal dertien bandensets tot hun beschikking. Drie daarvan moeten verplicht worden aangehouden – de zachte band voor de kwalificatie en de harde en medium band voor de race. De overige tien sets kunnen naar eigen inzicht worden gekozen uit de drie beschikbare banden.

De Renault-coureurs kozen daarbij voor 10 sets van de zachte band. Daniel Ricciardo heeft daarnaast één set van de medium en twee van de harde band. Nico Hülkenberg heeft twee sets van de medium en alleen de verplichte set Hard. Renault is daarmee offensiever dan de andere teams.  De coureurs van Ferrari en Red Bull Racing kozen elk voor 9 sets Soft naast drie sets van de Medium en alleen de verplichte set Hard. Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas zijn nog een stapje voorzichtiger en selecteerden 8 sets Soft naast 4 sets Medium en 1 set Hard.

Het meest behoudend zijn de Williams-coureurs. Zij selecteerden 7 sets Soft. George Russell heeft daarnaast 5 sets Medium en de verplichte set Hard. Robert Kubica heeft 4 sets Medium en twee sets Hard.

Alle individuele compoundselecties voor de Grand Prix van Groot-Brittannië op een rij:

 

 

F1-Planet.com