Home » Actueel » Renault presenteert RS19

Renault presenteert RS19

Het Renault F1 Team heeft op dinsdag haar nieuwe RS19 gepresenteerd, de auto waarmee Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg zullen deelnemen aan het Wereldkampioenschap Formule 1 2019. Het team bracht eerst een aantal studio-animaties uit van de nieuwe auto voordat ’s middags op de thuisbasis in Enstone de doeken van de echte auto werden gehaald door de coureurs, Technisch Directeur Chassis Nick Chester en Technisch Directeur Engine, Rémi Taffin.

“Er is een aanzienlijke evolutie geweest in de reglementen, die vorig jaar zijn geboren nadat auto’s niet dicht bij elkaar konden racen door grote verliezen van downforce in de verstoorde lucht”, legt Technisch Directeur Nick Chester uit.

“De belangrijkste veranderingen voor 2019, na discussies met de teams en de FIA gedurende vorig seizoen, zijn een 200 mm bredere en eenvoudigere voorvleugel, een aanpassing van de remtrommels voor, lagere bargeboards en een grotere, bredere en hogere achtervleugel met toegenomen DRS.”

“Het was geen eenvoudig proces om de regels te interpreteren. We verloren downforce in de vroege stadia van de ontwikkeling. We hebben ons tot doel gesteld het pakket als geheel te verbeteren en de auto vooral ook lichter te maken. We hebben nu iets meer ballast waarmee we kunnen spelen door het minimum van het rijdersgewicht dat wordt aangepast naar 80 kg.”

Technisch Directeur Engine Rémi Taffin stelt dat het team ook motorisch belangrijke stappen heeft gezet.

“We hebben vorig jaar bevestigd dat de richting waarin we de motor ontwikkelden de juiste methode was en dat betekende dat we daarop konden voortborduren voor 2019”, stelt hij.

“Viry is heel druk geweest gedurende de winter en we hebben zo lang mogelijk doorgewerkt om zoveel mogelijk performance en betrouwbaarheid te bereiken. We hebben nu de testmotoren gebouwd en we staan op het punt om de racemotoren af te ronden.”

“We zijn tevreden met wat we hebben bereikt. We hebben gepusht op het pure performance element terwijl we ook de betrouwbaarheid in de gaten hielden.”

Teambaas Cyril Abiteboul ziet een grote ontwikkeling die gaande is op de beide bases om van Renault weer een topteam te maken.

“2019 is het vierde seizoen van het Renault F1 Team. Hoeveel het team vooruit is gegaan sinds ze terugkeerde in 2016? Ik ben oprecht trots op het team in Enstone en Viry”, stelt Managing Director Cyril Abiteboul.

“Drie jaar geleden zijn we Renault F1 Team gestart met een ambitieus programma, maar met realistische hoop. We wisten dat we vele elementen van het bedrijf opnieuw moesten opbouwen: faciliteiten, het personeelsbestand, maar ook het vertrouwen van het team.”

“We hebben een intensief wederopbouw programma in gang gezet in Enstone met nieuwe gebouwen en nieuwe productiemiddelen inclusief een upgrade van de windtunnel, een nieuwe, ultramoderne operations kamer, nieuwe chassis machinegereedschappen etc. “

“Door de enorme inzet op werving hebben we ook ons personeelsbestand met vijftig procent uitgebreid.”

“In Viry is ook veel inzet geweest met nieuwe investeringen in testbanken en ook in de constructie van een nieuw gebouw dat vanaf volgend jaar de assemblage van de motor moet huisvesten.”

“het lanceren van al die projecten terwijl we ook deelnemen aan het kampioenschap was een enorme uitdaging, evenals de belangrijkste punten afronden. Het uiteindelijk realiseren van de investeringen was een enorme prestatie en ik ben ervan onder de indruk hoe iedereen met die taak is omgegaan. Dat toont hoe we het momentum hebben opgebouwd. Van negende in 2016 met acht punten, zesde in 2017 met 57 punten en vierde vorig jaar met 122 punten.”

Abiteboul wil geen doelen stellen voor 2019.

“We gaan dit seizoen in met het doel om dit sterke en afgemeten momentum te behouden. We stellen ons niet positie x of y tot doel of een aantal punten: wat ik wil zien, is dat het team doorgaat op dit positieve pad. Het toegenomen momentum van de samenwerking tussen Daniel en Nico brengt vertrouwen voor het team in dit seizoen.”

F1-Planet.com