Home » Actueel » Renault reed met minder vermogen door drijfstangprobleem

Renault reed met minder vermogen door drijfstangprobleem

Renault reed in de voorbije races met minder motorvermogen nadat het team een probleem met de drijfstang had ontdekt. Het was al bekend dat Renault kampte met MGU-K probleem bij haar power units. Carlos Sainz viel daardoor uit in Australië, in Bahrein gebeurde datzelfde in de slotfase van de race bij Nico Hülkenberg. Die problemen dwongen de Franse fabrikant om maatregelen te treffen die de problemen zouden verminderen. Naar nu blijkt, reed het team sinds de Grand Prix van China met een teruggeschroefd motorvermogen. Het team presteerde daardoor teleurstellend in Shanghai en Baku.

Renault introduceerde in Spanje een nieuwe V6, uitgerust met een versterkte drijfstang. Inmiddels zou het team er klaar voor zijn om het vermogen weer langzaam terug te brengen.

“In de afgelopen winter hadden we de kans om ons fatsoenlijk op het winnen van vermogen en competitiviteit te richten”, zei Renault-teambaas Cyril Abiteboul, “wat dat betekent, is dat we ons heel bewust hebben gefocust op performance ten koste van betrouwbaarheid.”

“Het betekent dat het aantal motoren dat we op de testbank zouden moeten gebruiken om de betrouwbaarheid te verzekeren werd gebruikt om de performance te ontwikkelen. Dus dat betekende dat we een heel goede start hadden als het gaat om het motorvermogen, maar de betrouwbaarheid was beneden niveau.”

“Daar waren twee redenen voor, een daarvan kennen jullie. Dat was de MGU-K en een die jullie niet kennen en dat was dat het probleem van Nico in Bahrein eigenlijk een drijfstangprobleem was, dus typisch een onderdeel waarvan je niet wilt dat die breekt, want het is een onderdeel aan de onderkant van de motor en een essentieel onderdeel.”

Abiteboul zei dat Renault door dat probleem in China en Azerbaijan niet met het volledige vermogen kon rijden.

“Het was een probleem dat we gedurende de winter niet hebben geïdentificeerd. We hadden niet echt een back-up plan, maar tegelijkertijd kan ik zeggen dat het een klap was voor de organisatie die betekende dat we beperkende maatregelen moesten nemen na die race die het vermogen drastisch beperkte voor de volgende races.”

“Ik kan je zeggen dat er geweldig is gereageerd door alle betrokkenen en in de vijf weken waarin we erin zijn geslaagd om het probleem te identificeren en te begrijpen, te komen met een nieuw ontwerp, nieuwe onderdelen in te kopen, te testen, af te tekenen op volledige cycli en voldoende nieuwe motoren te bouwen voor onszelf en McLaren voor Spanje. Dus dat was de reden voor de introductie van de nieuwe motor in Spanje.”

“In Barcelona hebben we een stap gezet met het vermogen, niet het volledige, want we wilden de feedback van Barcelona krijgen en wat inspecties doen en ervoor zorgen dat iedereen OK was. Maar vanaf dit weekend zal er weer een stap zijn, dus we zijn met de motor terug op  het competitieve niveau van de start van het seizoen, toen was die echt sterk.”

“Om wat cijfers in perspectief te plaatsen, de winst die we wilde boeken met de motor in 12 maanden was 50 kW. We hebben 40 kW gerealiseerd en plannen er nog 10 kW aan toe te voegen gedurende het seizoen in de beste afstelling.”

‘”Op basis van onze analyse zitten we nu in de race op hetzelfde niveau als Ferrari en Mercedes en achter Ferrari in de kwalificatie. We zullen vanaf dit weekend terug zijn op dat niveau.”

Abiteboul geeft toe dat Renault dit seizoen meer moeite heeft om de progressie van haar motor te laten zien, nu ze geen motoren meer levert aan Red Bull Racing.

“Het probleem is dat we, doordat we Red Bull verloren, de mogelijkheid verloren om de vooruitgang van de motor te laten zien. Dat wisten we. Daarom moeten wij verder gaan waar Red Bull is gestopt en de progressie van de motor met ons eigen team laten zien.”

“Iedereen die een beetje professioneel is in de F1 zou naar de topsnelheid kunnen kijken, naar de GPS en zien wat er precies aan de hand is. OK, eer zijn downforceniveaus die gekozen worden die wat anders zijn, maar we zien een trend en de trend liegt wta mij betreft niet.”

F1-Planet.com