Home » Actueel » Renault: “We hebben de progressie van de concurrentie onderschat”

Renault: “We hebben de progressie van de concurrentie onderschat”

Renault Sport F1 heeft het potentieel van de motorreglementen en daarmee de progressie van de concurrentie onderschat. Dat heeft Renault’s Managing Director Cyril Abiteboul gezegd. Renault maakt lastige tijden door nu ze zowel op pure prestaties als op de betrouwbaarheid wordt afgetroefd door de meeste van haar concurrenten. Renault was sinds het begin van het hybride turbo-tijdperk altijd de derde fabrikant in de hiërarchie, maar moet nu vrezen in die positie te worden ingehaald door Honda, dat dit jaar forse vooruitgang boekte.

Ze zag de marge naar concurrenten Mercedes en Ferrari bovendien fors toenemen. Vooral Ferrari boekte dit jaar een ongelooflijke progressie en geldt momenteel als de krachtigste power unit van het veld.

“Ik geloof inderdaad dat we het potentieel van de huidige motorreglementen hebben onderschat, laat ik het zo zeggen”, zegt Abiteboul.

“We zitten nu in het vierde jaar van deze motorreglementen en na vier jaar zou je verwachten dat de ontwikkelingscurve wat afvlakt. We zagen dat een beetje gebeuren bij Mercedes. Zonder een nieuwe discussie te starten, zijn wij verbaasd door Ferrari’s recente verbetering, die aantoont dat het mogelijk is. We weten niet hoe, maar het is mogelijk. Dat is niet iets dat we hadden verwacht in deze fase.”

“We moeten accepteren dat we grotere stappen nodig hebben, grotere risico’s moeten nemen, maar die risico’s moeten natuurlijk wel gemitigeerd worden, want we kunnen het ons niet veroorloven met een product te komen dat tekort schiet in betrouwbaarheid.”

Als geheel heeft Renault Sport F1 Team, zowel met het chassis als met de power unit, nog flinke tekortkomingen weg te werken. Abiteboul geeft toe dat er ook op het gebied van het chassis een “enorme achterstand” is.

“De motor verbetert, net als het chassis, maar helaas zien we bij geen van de twee het gat kleiner worden. We hebben de capaciteit om ons te verbeteren, om vermogen te maken, te leveren, downforce, grip, wat dan ook te verbeteren, maar we doen dat met hetzelfde tempo als de topteams. Dat is niet slecht.”

Het helpt het team echter ook niet verder en dichterbij de ambities die ze heeft gesteld en die ze voor volgend jaar, met de komst van Daniel Ricciardo, extra kracht bij zal moeten zetten. Gemakkelijk is dat niet, want, stelt Abiteboul, Renault heeft “zo’n 30%” minder middelen tot haar beschikking dan Mercedes en Ferrari.

Abiteboul hoopt dan ook dat de reglementen voor 2021 ongewijzigd blijven en er tegelijkertijd budgetplafonds worden ingesteld.

“Het wordt heel moeilijk om op te krabbelen als je weer terug naar af moet”, zegt hij, “een budgetplafond zou de nadruk leggen op de efficiëntie van een organisatie

“Efficiëntie is het sleutelwoord voor de acceleratie van wat Enstone moet doen op het chassis-vlak. Op het motorenvlak is het anders, daar is het meer een kwestie van accelereren. De snelheid verhogen waarmee we de motor ontwikkelen.”

F1-Planet.com