Home » Actueel » Renault wil bevriezing van de power units vanaf 2021

Renault wil bevriezing van de power units vanaf 2021

Renault wil vanaf 2021 een volledige bevriezing van de power units om kosten te besparen. De directie van Renault zou zich na 2021 alleen aan de F1 willen committeren als ze haar F1-programma vanaf 2021 kostenneutraal kan runnen. Daar zouden de nieuwe inkomstenverdelingen en kostenbesparingen door stringente reglementen en standaardisatie voor een belangrijk deel voor in moeten staan, maar om het doel te bereiken zouden de hoge doorontwikkelingskosten van de power units moeten wegvallen.

“Met het budgetplafond en een eerlijke verdeling van het geld wordt aan twee van onze eisen voldaan”, stelt Managing Director Cyril Abiteboul.

“Maar het is niet genoeg. Als de Formule 1 ons niets meer gaat kosten, dan gaat het gewoon om de ontwikkeling van de motor vanaf 2021. Tegen die tijd zal iedereen zich op een vergelijkbaar niveau bevinden. ”

Renault heeft het idee de afgelopen weken al gepropageerd bij de andere teams. De Fransen hebben nu beperkt succes geoogst met die actie. Naast McLaren zou ook Red Bull een bevriezing willen ondersteunen mits de motoren van de vier fabrikanten zich binnen 1 procent tot elkaar verhouden.

“Als we op een gekalibreerde testbank vinden dat het vermogen van alle vier motoren binnen één procent liggen, is een ontwikkelingsstop zinvol”, verklaarde de Oostenrijker.

Ook Mercedes zou zich dan voor een bevriezing uitspreken.

“Als die kloof zich blijft dichten, dan is een bevriezing van een haalbaar idee”, stelt Mercedes AMG-teambaas Toto Wolff .

 

F1-Planet.com