Home » Actueel » Ricciardo: “Dubbele puntfinish Renault is een statement”

Ricciardo: “Dubbele puntfinish Renault is een statement”

Renault-coureur Daniel Ricciardo zei dat zijn team met de dubbele puntfinish in de Grand Prix van Italië een “statement” heeft gemaakt. Ricciardo en zijn teamgenoot Nico Hülkenberg finishten de race als vierde en vijfde, de beste dubbele klassering voor Renault sinds haar terugkeer als constructeur.

Ricciardo prees het team voor het harde werken, vooral de motorenafdeling in Viry-Châtillon die een flinke vermogensimpuls had gerealiseerd met de Spec C power unit.

“Ik wil in het bijzonder Viry in het zonnetje zetten, de motorjongens, want ik denk dat het best een behoorlijk statement is dat we dit soort resultaten behalen als Renault-team en met een Renault power unit”, zei Ricciardo na de race.

“Elk jaar dat we hier komen voelt het alsof er een gebrek aan optimisme is. De afgelopen jaren was het nooit een sterk punt van ons als we hier naar toe kwamen.”

“Dat ze het voor dit jaar hebben omgedraaid en de stappen hebben gezet en dit resultaat mogelijk hebben gemaakt is bijzonder. Ik denk dat dit resultaat voor hen is. Zij hebben absoluut een glas champagne verdiend vanavond.”

Ricciardo gaf toe dat hij had gehoopt al eerder een dergelijk resultaat te kunnen behalen.

“Ik ben heel blij met het weekend. Een beetje zoals Canada. We hebben het kwalificatieresultaat omgezet in een sterk raceresultaat.”

“Naar mijn idee heeft dit resultaat wat te lang op zich laten wachten. Sinds Canada hebben we niet echt een sterk teamresultaat gehad, maar we hebben eindelijk maximale punten, als je begrijpt wat ik bedoel en dat geeft heel veel voldoening.”

“Hopelijk kunnen we wat leren van deze lage-downforce circuits en het meenemen naar de hoge-downforce circuits zoals Singapore.”

Teambaas Cyril Abiteboul zei dat het op zondag voelde alsof hij “in een andere sport” terecht was gekomen.

“Het is geweldig, zo is het een andere sport, een ander leven”, zei de Fransman, “alles licht plotseling op, de gezichten van de jongens in de garage, de engineers, de coureurs, zelfs als je een pitstopoefening doet, is er een ander soort energie.”

‘We weten wat we missen, we weten wat we willen. We moeten dat omzetten in meer energie en een competitievere auto voor morgen.”

Renault klom dankzij de dubbele puntfinish in de top-5 naar de vijfde plaats in de stand bij de constructeurs en zette een grote stap naar het dichten van het gat naar McLaren, dat een teleurstellend weekend kende en niet scoorde.

F1-Planet.com