Home » Actueel » Ricciardo: “Geen spijt van overstap naar Renault”

Ricciardo: “Geen spijt van overstap naar Renault”

Daniel Ricciardo heeft gezegd dat hij geen spijt heeft van zijn overstap naar het Renault F1 Team. De Australiër maakte in de afgelopen winter na vijf seizoenen bij Red Bull Racing de overstap naar het team uit Enstone. Zijn besluit werd destijds niet door iedereen begrepen, omdat de overgang op papier een stap achteruit was voor de coureur. Ricciardo stelde echter dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging.

Zijn eerste maanden bij zijn nieuwe team waren wat wisselvallig en overwegend teleurstellend door een gebrek aan natuurlijke downforce in de R.S.19 en een achterblijvende betrouwbaarheid. Daarbij kwamen Renault’s concurrenten in het middenveld sterk op en omdat zij afwisselend problemen ondervonden om de banden te laten werken, waren de verhoudingen in de eerste seizoenshelft behoorlijk in beweging.

Op donderdag zei Ricciardo tijdens de officiële persconferentie in Silverstone geen spijt te hebben van zijn besluit, ook niet nadat hij zijn voormalig teamgenoot Max Verstappen zag winnen in Oostenrijk.

“Nee, heel eerlijk, ik heb geen spijt. Een deel van mij was blij voor hen [Red Bull Racing] en voor de F1 dat we weer een goede race hadden”, zei Ricciardo, “De sport [..] kreeg zoveel kritiek na Frankrijk, dus het was geweldig voor de sport dat ze zo’n goede race hadden. Maar heel eerlijk gezegd, nee. Als ik terugkijk op een jaar geleden, Red Bull had toen drie overwinningen, dat was het eerste. Ik sta nu verder naar achteren op dit moment, zeker en dat had ik ook verwacht. Als ik bij Red Bull was gebleven, was dat om een titel te winnen en zeker, ze wonnen in het vorige [race]weekend, maar ze zijn nog behoorlijk ver verwijderd van de titel. En dit is niet om hen te schofferen, het is gewoon de realiteit.”

“Dus ik denk niet dat ik noodzakelijkerwijs iets anders zou hebben bereikt dan ik daar al heb gedaan, dus yeah. Geen spijt. Ik probeer hier iets op te bouwen met Renault en er is absoluut nog steeds heel veel werk te doen, maar tegelijkertijd geeft het heel veel voldoening als je een klein resultaat boekt en Montreal was een van die momenten die… Dat resultaat alleen maakte de eerste zeven races het zó waard, de kleine problemen van ups en downs. Dus yeah, voor de sport ben ik heel blij dat de laatste race zo is verlopen en hopelijk volgen er meer als deze. Hopelijk rijd ik dan niet twaalfde of wat ik ook was, want dat is niet leuk, maar hopelijk wordt de strijd vooraan close.”

De Australiër zei later op de dag te verwachten dat er snel tekenen van vooruitgang zal volgen.

“Ik verwacht tekenen te zien: ik zou graag zien dat het team kan vechten met McLaren voor de vierde plaats in het constructeurskampioenschap”, zei hij.

Ricciardo zei nog niet bereid te zijn om met Renault te praten over een verlenging van zijn tweejarige contract.

“Voor nu is het antwoord nee, maar dat is niet uit wantrouwen van Renault. Ik wil het tweede deel van het seizoen afwachten.”

“Het sleutelwoord in deze fase van mijn carrière is geduld”, legde hij uit, “over het geheel is dit jaar positief geweest, ook al is het een moeilijk jaar geweest, maar ik heb de uitdaging geaccepteerd omdat ik een nieuwe uitdaging nodig had. Het is een verandering die me in staat heeft gesteld om me te verbeteren als coureur en als persoon.”

“Ik heb vanaf het begin geen illusies gekoesterd. Je wint niet van de ene op de andere dag. Ik wilde uit mijn comfort zone komen, ook al betekende dat dat ik een risico moest nemen.”

“Wat zeker is, is dat ik anders ook niet voor het Wereldkampioenschap zou hebben gevochten. Ik zou op z’n hoogst op het podium hebben gestaan.”

F1-Planet.com