Home » Actueel » Ricciardo: “Geen verklaring voor vreemde pechreeks”

Ricciardo: “Geen verklaring voor vreemde pechreeks”

Red Bull Racing-coureur Daniel Ricciardo heeft nog altijd geen verklaring voor de onnavolgbare pechreeks die hij meemaakt in het Wereldkampioenschap 2018. De Australiër viel dit seizoen al zeven keer uit, waarvan vijf keer door technische problemen. Vooral in de laatste weken wordt hij keer op keer achtervolgd door mechanische pech en die is er dan ook een factor in dat hij al twaalf races niet op het podium is gefinisht.

Ricciardo denkt niet dat de problemen de oorzaak zijn van het aanhoudend maken van fouten door zijn team of door Renault en denkt dat het een “mechanisch toeval” is dat hij keer op keer naar de kant moet. Evenmin heeft hij zelf een aandeel in de problemen, zo stelt hij.

“Ik kan me niet herinneren dat een zwarte kat mijn pad heeft gekruist”, zei Ricciardo in Mexico. Zijn laatste uitvalbeurt in Austin deed hem zo in woede ontsteken dat hij een gat sloeg in de muur van zijn kleedruimte.

“Ik begrijp niet echt wat er gebeurt, maar ik heb niet het gevoel  dat ik iets in mijn benadering moet veranderen.”

“In het begin van het seizoen was ik heel sterk, maar persoonlijk heb ik niets veranderd sinds Monaco. Ik heb geprobeerd om het te begrijpen en beter te worden, maar het gekke is dat het seizoen voor mij in twee delen is verdeeld. Het is eigenlijk best ongelooflijk en ik begrijp niet echt hoe het mogelijk is.”

“Dat is er ook de reden van dat ik deze sport soms niet leuk vind”, stelt hij, “ik herinner me dat ik 9 jaar oud was toen ik begon met racen op de go-karts. In een weekend liep het gewoon niet. Hij misfirede en misfirede. We veranderden de brandstofslang, alles wat we maar probeerden, niets hielp. We gingen het volgende weekend terug, begonnen aan een trainingsdag, hadden de kart niet aangeraakt. We hadden hem in de vrachtwagen gegooid en haalden hem er weer uit en gingen de baan op en er was niets meer mis. Vanaf dat moment wist is dat gemotoriseerde voertuigen vreemd zijn. Er zijn heel veel woorden die ik kan gebruiken, maar het is heel vreemd.”

“Dat is het, soms werkt het gewoon niet. Waarom het blijft gebeuren, ik denk niet dat er een verklaring voor is.”

Het wrange toeval wil dat de meeste mechanische pech kwam nadat hij zijn handtekening zette onder een contract bij Renault Sport F1 Team. Uitgerekend met de power unit die hem dit jaar zo veel parten speelt, zal hij het in zijn nieuwe contract opnieuw moeten doen.

Ricciardo hoopt in 2021 met Renault om de wereldtitel te kunnen strijden.

“Beginnend aan die nieuwe reis, denk ik dat we realistisch in 2021 [kunnen strijden]. Ik wil in dat jaar wereldkampioen worden.”

“Ik wil aan mezelf en aan andere mensen bewijzen dat het het juiste besluit was. Ik denk om een aantal mensen hun ongelijk te bewijzen en om met het team te groeien en de progressie te voelen, om daar onderdeel van te zijn en om te voelen dat hun investering in mij het waard was.”

F1-Planet.com