Home » Actueel » Ricciardo: “Ik overbelastte de auto onder druk van Verstappen”

Ricciardo: “Ik overbelastte de auto onder druk van Verstappen”

Red Bull Racing-coureur Daniel Ricciardo heeft toegegeven dat hij in 2017 op momenten de auto overbelastte onder de toenemende druk van zijn teamgenoot Max Verstappen. De 20-jarige Nederlander versloeg zijn teamgenoot in de kwalificaties uiteindelijk met een overtuigende score van 13-7. Ricciardo geeft nu toe dat de druk die door de sterke vorm van Verstappen op zijn schouders kwam te liggen ervoor zorgde dat hij foutjes maakte. Hij probeerde teveel tegelijk en ‘overbelastte’ daarmee de auto, wat alleen maar een averechtse uitwerking had op zijn prestaties.

“Ik zou zeggen dat het me meer heeft gepusht dan ooit”, zegt hij, “soms, zoals in Boedapest, waren er races waar ik de auto overbelastte. Ik voelde dat het er was, maar probeerde er te veel uit te halen. Maar dat is mijn eigen schuld. Ik zou moeten weten waar de limiet ligt en wat ik moet doen om de ronde voor elkaar te krijgen.”

“Soms heb ik te veel geprobeerd”, geeft hij toe.

Ricciardo gaf toe dat Verstappen de eerste teamgenoot is waartegen hij zich echt schrap moet zetten.

“Ik zal niet zeggen dat ik het in het verleden gemakkelijker had, maar ik denk wel dat hij [Verstappen] de eerste coureur is die me kan uitdagen”, stelt hij, “in het verleden nam ik een hoge-snelheidsbocht bijvoorbeeld volgas. Ik had nooit iemand naast me die dat op dezelfde manier voor elkaar kreeg. Max zou het in ieder geval proberen. Hij heeft dingen veel gemakkelijker geëvenaard dan een aantal andere jongens.”

“Ik denk dat als we de races verdelen, we allebei een behoorlijk goed aantal races hebben gehad. Zijn goede dagen zagen er waarschijnlijk beter uit, want dat waren geen goede dagen voor mij.”

“Ik weet nu dat als ik in het verleden een kleine fout maakte, ik misschien alsnog voor kon eindigen in de kwalificatie. Als ik nu een fout maak, staat hij voor. Het is hetzelfde als hij geen perfecte ronde voor elkaar krijgt, dan sta ik voor hem. Daarom zou ik zeggen dat hij de betere teamgenoot is. We hebben ons allebei verbeterd. We kunnen het ons niet veroorloven om een fout te maken, want dan worden we verslagen.”

 

 

admin