Home » Actueel » Ricciardo mag van Red Bull niet testen voor Renault

Ricciardo mag van Red Bull niet testen voor Renault

Daniel Ricciardo mag van Red Bull niet namens Renault Sport F1 Team deelnemen aan de post-season test in Abu Dhabi. Dat heeft Red Bull Racing-teambaas Christian Horner bevestigd.

Renault diende bij Red Bull een verzoek in om de Australiër de Pirelli bandentest te laten rijden. In de test, die direct volgt op het laatste Grand Prix-weekend op het Yas Marina Circuit, rijden alle tien F1-teams voor het eerst en gelijktijdig met de definitieve banden voor 2019.

Ricciardo’s contract loopt nog tot het einde van het jaar en dat contract bevat ook na de laatste race nog verplichtingen aan Red Bull. Het merk weigerde daarom het verzoek.

“Hij staat ook na die datum nog onder contract”, zei Horner in Austin, “dus hij zal de test niet doen.”

“Er was een vraag, ‘is hij beschikbaar?’ Het is heel duidelijk dat hij dat niet is, dus het is heel simpel. Zij hebben alleen gevraagd wat zijn beschikbaarheid is en hij is niet beschikbaar.”

“Hij heeft nog verplichtingen in te lossen tot het einde van zijn contract.”

Ricciardo gaf de situatie toe. Hoewel hij nog niet mag testen voor Renault, zal hij ook niet meer namens Red Bull testen.

“Ik mag niet testen”, zei de Australiër, “ik kan niet voor Red Bull rijden en ze laten mij niet rijden voor Renault.”

“Dus het is oké”, verzucht hij, “ik kan op vakantie.”

Het komt zo nu en dan voor dat coureurs in de laatste test van het jaar al namens hun nieuwe team kunnen deelnemen. Afhankelijk van het contract is dat een kwestie van gunnen van het team dat de coureur verlaat. Zo hoopt Sauber op permissie om Kimi Räikkönen al te laten testen in Abu Dhabi. De tests aldaar zullen voor Ferrari daar al worden gedeeld door Sebastian Vettel en Charles Leclerc.

Het laten testen kan in bepaalde gevallen ook gevoelig liggen. Red Bull Racing is duidelijk niet van plan om Ricciardo vers uit de Red Bull in een Renault te laten stappen op hetzelfde circuit. De coureur zou daarmee een exacte vergelijking hebben en data op basis van verse herinneringen van het raceweekend kunnen vergelijken. Dergelijk vergelijkingsmateriaal is voor een team in opbouw als Renault van onschatbare waarde.

F1-Planet.com