Home » Actueel » Ricciardo: “Misschien was de liefde er niet”

Ricciardo: “Misschien was de liefde er niet”

Daniel Ricciardo heeft zich verder uitgesproken over zijn vertrek bij Red Bull Racing. De Australiër verraste in de afgelopen zomer met een contract bij Renault F1 Team. Het team uit Enstone staat er competitief aanzienlijk minder goed voor dan Red Bull, maar desondanks verkoos Ricciardo de overstap boven een nieuw contract bij Red Bull Racing.

De Australiër lichtte The Age zijn besluit nader toe dan tot op heden werd opgetekend.

Ricciardo ontkent dat hij door Red Bull werd benadeeld ten opzichte van zijn teamgenoot Max Verstappen.

“Er was niets fysieks”, stelt hij, “het was niet dat Max, zeg een betere of nieuwere voorvleugel had dan ik.”

“Maar hij committeerde zich al zo vroeg zo lang aan het team en had zo’n grote deal ondertekend en er was bij mij het gevoel dat het team dacht: ‘hij heeft meer vertrouwen in ons dan jij en jij doet er zo lang over om te onderhandelen’.”

“Misschien dacht Red Bull ‘jij gaat toch nergens anders heen’, maar ik denk dat dat de verkeerde mentaliteit is.”

“Ik had het gevoel dat ik te hard moest werken om te rechtvaardigen wat ik wilde en wat mijn prestaties naar mijn idee waard zijn.”

“Misschien was de liefde er gewoon niet.”

Ricciardo stelde dat de nasleep van de crash met Max Verstappen in Baku een belangrijk aandeel had in zijn besluit. Hij voelde zich daarin niet gesteund door het team.

“Ik vond het moeilijk om dat achter me te laten, de hele race en de nasleep”, zei hij, “dat heeft een rol gespeeld in mijn besluit. Ik heb me daarna nooit meer hetzelfde gevoeld. Vanaf het moment dat ik met hem crashte zei een deel van mij ‘jullie hebben dit verdiend, dat was een sh*tshow.”

“Zou het op dezelfde manier zijn gegaan als de rollen omgekeerd waren geweest? Als ik voor hem lag en twee keer had bewogen in de remzone en hij op mijn achterkant was gereden? Was het dan op dezelfde manier behandeld? Het was een vraag die me bezig bleef houden.”

“Het team heeft ons gelijk behandeld waar het de schuldvraag in de situatie betrof, waar ik dacht dat ze diep van binnen wel wisten dat het hun fout was en de fout van Max.”

“Er waren heel veel dingen die me niet lekker zaten.”

F1-Planet.com