Home » Actueel » Ricciardo: “Na twee jaar eindelijk verlossing”

Ricciardo: “Na twee jaar eindelijk verlossing”

Monaco Grand Prix-winnaar Daniel Ricciardo was na afloop in de zevende hemel met zijn overwinning. De Australiër kon nauwelijks geloven dat het hem, ondanks een keur aan technische problemen onderweg, was gelukt om die langverwachte zege in het prinsdom in de wacht te slepen. Twee jaar geleden was hij er al heel dicht bij. Ook toen begon hij vanaf pole-position en leidde hij in de vroegste fase van de race, maar bij de pitstops ging het destijds helemaal fout en moest hij de overwinning laten aan Lewis Hamilton. “Verlossing” noemde hij het dan ook over de boordradio nadat hij over de finish was gegaan.

De Australiër was kortstondig in tranen van geluk onder zijn helm, maar nadat hij die eenmaal af had gezet, was er weer de brede lach.

“Ah… Goed! Ik denk dat ik vandaag van meer emotie kan tonen dan gisteren”, zei Ricciardo op het rechte stuk. “Deze was twee jaar in de maak, dus de verlossing is eindelijk gekomen. Ik weet niet hoeveel er van de boordradio is uitgezonden, maar er waren gedurende de race veel problemen waar we mee om moesten gaan. Ik denk dat het nog voordat de race halverwege was dat ik vermogen verloor en ik dacht dat de race klaar was. We zijn naar de finish gekomen met maar zes versnellingen. Dankzij het team hebben we het doorstaan. Ik ben in de zevende hemel.”

De Virtual Safety Car in de slotfase leek nog even roet in het eten te kunnen gooien nadat Charles Leclerc in de haven op de Toro Rosso van Brendon Hartley was geklapt. Ricciardo hield de adem in, maar was opgelucht dat hij daarna kon koers zetten naar de finish.

“Ik zag de rommel in de chicane. Ik wilde op dat moment echt geen nieuwe problemen. Ik had echt zoiets van ‘laten we deze race finishen’. Hij was wat mij betreft al lang genoeg. Ik was blij dat het een VSC was en geen Safety Car, want ik dacht: met minder vermogen, met de problemen, zou ik bij een herstart heel kwetsbaar zijn geweest. Het was hier moeilijk om in te halen, dus als ik een goede tractie had uit de laatste bocht en de binnenkant afschermde in Turn 1, dan denk ik dat ik het Seb toch nog moeilijk kon maken, maar ik had geen zin om in de laatste ronden nog kwetsbaar te zijn. We hadden er al 72 of iets dergelijks gereden. Ik was er niet blij mee, maar yeah, uiteindelijk hiep het me, want Seb leek tijd te verliezen, maar het maakte de laatste ronden alleen wat langer.”

Ricciardo stelt dat de circuitkarakteristieken hielpen om ondanks de problemen de leiding te behouden.

“Het circuit helpt zeker. Zoals ik zei, ik reed de hele race zo’n beetje met zes versnellingen, maar heb de zevende of achtste niet aangeraakt. Ik denk dat we het hele weekend de achtste toch al nauwelijks gebruikten, dus het toont dat zelfs met een extreem verlies van vermogen het chassis nog steeds goed werkt. Gelukkig is dit geen power circuit, dus het circuit heeft ons zeker geholpen. Het is weer bewezen dat we een echt heel goed chassis hebben. In Montreal zullen we wel weer zien. Ik denk dat we dan weer terug zijn op de hypersofts. Het leek erop dat onze bandenslijtage vandaag beter was dan die van de anderen. Montreal is meer een power circuit. Als ons chassis goed werkt en op diezelfde banden zouden we misschien weer kunnen vechten, maar zoals altijd past dit circuit meer bij onze sterke punten.”

“We hebben nu alle drie [Hamilton, Vettel, Ricciardo] twee overwinningen. Ik had dat niet gedacht in februari, dus dat is wel cool en we gaan proberen om het gaande te houden nu.”

Gevraagd of hij nu kanshebber is op de wereldtitel, bleef hij nog even terughoudend.

“Dat is denk ik een logische vraag na een overwinningen. Ik denk dat ik de vraag ook kreeg na China. We zijn nog steeds… Ik denk dat Lewis nog steeds een behoorlijke marge op mij heeft, dus wij zijn daar nog niet. Het is niet onmogelijk, maar we zijn in mijn hoofd nog niet aan het font vooraan. Maar zelfs als het wel zo was, dan zou ik niets veranderen aan mijn manier van rijden of aanvallen, dus yeah, Montreal wordt interessant. Ik ga proberen nog wat podiums te halen, maar yeah, er zal tot aan de zomerbreak zeker één circuit zijn die we weer kunnen winnen. En misschien hebben we wat outsider kansen.”

F1-Planet.com