Home » Actueel » Ricciardo neemt afscheid bij Red Bull Racing

Ricciardo neemt afscheid bij Red Bull Racing

Daniel Ricciardo heeft op vrijdag in Milton Keynes afscheid genomen van Red Bull Racing. Het voltallige team was daarbij aanwezig, waaronder ook Max Verstappen en teambaas Christian Horner. Max en Daniel begonnen de dag met een van hun laatste gezamenlijke trials: ze gingen de fabriek rond op crossfietsen, die voor de gelegenheid waren voorzien van hun startnummer. De twee zorgden voor verwondering door op volle snelheid langs de receptie te rijden en door de gangen van de fabriek, zodat het voor iedereen op de fabriek duidelijk dat ‘de jongens’ in huis waren.

Een handtekeningensessie volgde voor het personeel waarna de gebruikelijke post-race debrief werd gehouden. Teambaas Christian Horner blikte zoals gebruikelijk terug op de race in Abu Dhabi en blikte terug op de hoogte- en dieptepunten van het seizoen. Vervolgens nam hij de komst van de ‘Honey Badger’ naar het team in 2014 in herinnering evenals zijn belangrijkste momenten bij het team, waaronder zijn zeven overwinningen 29 podiums en 3 pole-positions.

Max Verstappen blikte vervolgens terug op zijn tweeënhalf jaar naast Ricciardo bij het team en stelde dat die niet alleen een voorbeeldig teamgenoot was geweest, maar hem ook veel van de kunst van het inhalen had geleerd en constante in performance gedurende raceweekends. Hij vertelde vervolgens hoeveel plezier de twee hebben gehad in hun tijd als teamgenoten en haalde een aantal van de vele stunts aan die ze samen hebben gedaan.

De hoogtepunten van Ricciardo kwamen nog één keer voorbij, waarna de gevierde man zelf het podium beklom en een aantal van zijn bizarre uitspraken toelichtte, waaronder zijn “Holy testicle Tuesday!” (uit Jim Carrey’s Ace Ventura: Pet Detective) en “trippin’ major nutsack”. Het team liet hem niet vertrekken voor hij een cadeau in ontvangst had genomen en die werd hem door Motorcross-coureur Dougie Lampkin gepresenteerd: de Australiër kreeg een Team KTM 350 SXF die voor hem werd gepersonaliseerd in Red Bull-kleuren met bijpassende helm. Ricciardo was onder de indruk, gaf zijn nieuwe aanwinst de sporen en vertrok onder de klanken van ‘Goodbye’ van de Spice Girls van het podium.

F1-Planet.com