Home » Actueel » Ricciardo: “Veel op het spel bij volgend contract”

Ricciardo: “Veel op het spel bij volgend contract”

Red Bull Racing-coureur Daniel Ricciardo heeft toegegeven dat hem een cruciale afweging wacht als hij moet gaan nadenken over zijn toekomst na zijn huidige contract bij Red Bull Racing, dat aan het einde van 2018 afloopt. Ricciardo stelt dat er veel op het spel staat bij een volgend contract. Als hij in een winnende auto terecht wil komen, zal hij zijn keuze goed moeten maken.

De Australiër zei eerder de tijd te zullen nemen voor zijn keuze en tot het voorjaar van 2018 te zullen wachten om de prestaties van de nieuwe auto’s te kunnen wegen in zijn besluit.

“Hoe de dingen ervoor staan? Het korte antwoord is dat er absoluut geen haast is en dingen kunnen zo lang duren als ze duren”, zei Ricciardo, “ik ga geen deadline zetten voor wie dan of om het voor mezelf maar achter de rug te hebben.”

“Ik ga me niet zomaar ergens bij neerleggen omdat ik het uit mijn hoofd wil hebben, want er staat veel op het spel. Het is een groot besluit voor mij, dus ik moet de tijd nemen om het te nemen en dat zal ik doen ook.”

“Ik wil nog een lange tijd in de sport blijven, maar dat gezegd hebbende, als ik een, zeg, driejarig contract zou ondertekenen, dan is dat een groot stuk van het volgende deel van mijn carrière.”

“Ik moet het juiste besluit nemen, dus het is een belangrijk besluit – het belangrijkste voor mij tot nu toe, denk ik. Ik neem er zoveel tijd voor als ik nodig heb. Het zal geen afleiding worden.”

“Ik weet wat ik wil en de performance kant is belangrijker dan het geld”, zei hij, “de kans hebben om te vechten voor iets dat echt betekenis heeft – races, kampioenschappen – dat is absolute prioriteit. Ik ben nog niet in de buurt.”

Ricciardo zou mogelijk naar tot wel drie topteams kunnen gaan, nu er eind 2018 zowel bij Mercedes als Ferrari openingen ontstaan. De contracten van Lewis Hamilton, Valtteri Bottas en Kimi Räikkönen lopen dan af.

“Het is iets cools en ongewoons om in de positie te zijn om het besluit te nemen en iets waarvan ik denk dat ik er waarschijnlijk veel van ga leren. Wat er ook gebeurt, het zal een ervaring van groei voor me zijn, want het is iets dat ik nog niet heb doorgemaakt.”

“Het zal leuk zijn om op mijn twee eigen benen te staan en wat volwassen besluiten te nemen. Misschien gedraag ik me dan ook zelfs volwassen! Het is allemaal onderdeel van de evolutie, hebben ze me verteld.”

F1-Planet.com