Home » Actueel » Ricciardo: “Renault doet niet onder voor Red Bull”

Ricciardo: “Renault doet niet onder voor Red Bull”

Renault-coureur Daniel Ricciardo stelt na zijn eerste weken in dienst van zijn nieuwe werkgever dat er geen reden is waarom Renault onder zou moeten doen voor zijn voormalige team Red Bull Racing.

Ricciardo verruilde deze winter de kleuren van Red Bull voor die van Renault. De Australiër stelt dat Renault wat betreft de aanwezige middelen niet echt iets mist als hij het afzet tegen de Red Bull-basis in Milton Keynes.

“Er is niets waar ik langs ben gelopen [in de fabriek in Enstone] waarvan ik zei: ‘Red Bull heeft dit, jullie hebben dat nodig'”, stelde Ricciardo bij de presentatie van de RS19, “Dus er is niet iets specifieks wat we missen.”

“Ik denk dat pas als ik met de auto heb gereden weet wat die nodig heeft, maar ik zie goede dingen hier.”

“Ik was hier in december en er was heel veel lawaai en constructie aan de gang en dat is al afgerond en in gebruik. Ze hebben gedurende de winter hard gewerkt en dat is een van de positieve dingen die ik heb gezien: de werkethiek.”

“Ik zal de eerste zijn die zal zeggen: aan het einde van het seizoen ben je toe aan een break en tijd voor jezelf, maar ik weet dat er hier heel veel mensen zijn die geen vrije tijd hebben gehad en dat is een teken voor mij dat ze hongerig zijn en dat is echt heel positief.”

Ricciardo houdt zijn ambities en verwachtingen voor zijn eerste seizoen bij het team in toom.

“Simpel gezegd en jullie zullen het wel saai vinden om te schrijven: ik wil progressie zien. Progressie blijven boeken.”

“Het is geweldig wat ze sinds 2016 hebben gedaan, dus als ze doorgaan op die weg. Het is niet zo eenvoudig dat je kunt zeggen ‘OK, jullie waren vorig jaar vierde, je moet dit jaar derde worden, want het gat naar de top-3 is behoorlijk groot.”

“Maar idealiter sluiten we dat gat gewoon. Zeker als we in de top-3 kunnen komen, dan alles goed en wel, maar het is nog steeds een groot gat. Dus als we het gat maar kunnen verkleinen, dan is het al een behoorlijk succesvol jaar.”

Ricciardo heeft het hoofdstuk Red Bull Racing voor zichzelf afgesloten, ook al staat het team er juist nu beter voor dan ooit eerder in de vijf jaren dat hij bij het team was.

“Ik wist toen ik hier tekende dat het heel realistisch was dat, tegen de tijd dat we naar Melbourne gaan, ze [Red Bull] vooraan staan. Dus dat heb ik al geaccepteerd en heb me erbij neergelegd dat dat een heel hoge waarschijnlijkheid is.”

“Nu verwacht ik dat eigenlijk op een bepaalde manier. Het zal geen schok zijn of iets dergelijks. Ik denk dat ik naar hen zal kijken, maar ik ga ook naar Mercedes en Ferrari kijken.”

“Ik zal niet verbitterd zijn als ze ons in Melbourne verslaan, want ik denk dat wij echt op een andere koers zijn, maar ik wil me ook niet voor altijd bij de vierde plaats neerleggen.”

F1-Planet.com