Home » Actueel » Ricciardo: “Renault moet in tweede seizoenshelft grotere stappen zetten”

Ricciardo: “Renault moet in tweede seizoenshelft grotere stappen zetten”

Renault F1 Team moet in de tweede seizoenshelft grotere stappen zetten om haar ambities te kunnen verwezenlijken. Dat heeft Daniel Ricciardo gezegd. Het fabrieksteam van de Franse fabrikant maakt een moeilijke periode door waarin ze steeds vaker wordt overvleugeld door concurrenten in het middenveld. Na McLaren staan nu ook Alfa Romeo en Toro Rosso steeds vaker voor de Renaults. Waren Hülkenberg en Ricciardo in de eerste maanden van 2019 nog vaak een vaste waarde in Q3, in de laatste vier Grands Prix stond Renault nog maar één keer met beide auto’s in de top-10. In de laatste twee stond er maar één keer een Renault in Q3.

Het is, zo stelt coureur Daniel Ricciardo, vooral te wijten aan een gebrek aan ontwikkelingssnelheid. Andere teams ontwikkelen sneller door dan Renault.

“Als ik naar de kwalificatie in Canada kijk, zou ik zeggen dat we in de eerste paar races de verwachtingen zelfs wat overtroffen hebben, maar na een paar andere races zoals Oostenrijk, daar bleven we achter bij onze eigen verwachtingen, dus we zijn met alles een beetje op en neer gegaan”, zei Ricciardo.

“Nu we halverwege zijn denk ik dat we kunnen zeggen ‘OK, het moet beter’. Als we ons in 2020 willen richten op podiumfinishes, dan moeten we in de tweede helft van het jaar grotere stappen maken.”

“Tot nu toe gaat het ongeveer zoals ik het had verwacht, maar ik zou nu wel verwachten dat we in de tweede helft van het seizoen regelmatiger top-6 finishes kunnen hebben of iets dergelijks.”

Ricciardo moest zijn geduld bewaren, wetende dat de volgende grote upgrade van het team pas na de zomerbreak zou komen.

“Maar ik zou wel wat ontwikkelingen verwachten. We hebben wat updates meegenomen naar Frankrijk. Die waren niet enorm, dus ik denk dat ik bij de volgende batch die we brengen wat meer voel.”

“Het is niet zo dat ik teleurgesteld ben of zoiets, maar hoopte gewoon dat we het beter zouden doen. Ja, natuurlijk willen we daar staan, maar ik wist dat het wat tijd zou kosten. Als we tot het einde van het seizoen blijven waar we nu staan, dan blijven we achter bij wat we hadden verwacht.”

F1-Planet.com