Home » Actueel » Ricciardo schikt geschil met voormalig manager

Ricciardo schikt geschil met voormalig manager

Renault-coureur Daniel Ricciardo heeft een juridisch geschil met zijn voormalig manager Glenn Beavis geschikt. Beavis had de coureur voor de rechter van het High Court in het Verenigd Koninkrijk gedaagd om nog verschuldigde betalingen.

Beavis stelde recht te hebben op 20 procent commissie van Ricciardo’s basissalaris bij Renault, verschillende variabele componenten en de kosten voor de superlicentie die hij van Renault vergoed krijgt, het gebruik van een Renault-auto voor de weg en de kosten van een fysiotherapeut. Bij elkaar ruim £10 miljoen (€ 11,1 miljoen).

Ricciardo informeerde Beavis in december 2018 dat hij de samenwerking wilde beëindigen. De beëindiging werd op verzoek van Beavis uitgesteld tot eind januari 2019 om naar verluidt de lange Renault rijderscontracten af te ronden. Die werden echter nog niet voor de beëindiging van de samenwerking ondertekend. Beavis stelde niet te hebben afgezien van rechten voortkomend uit toekomstige inkomsten voortkomend uit zijn inspanningen om contracten uit te onderhandelen rond de Renault-deal.

Ricciardo betwistte de zienswijze van zijn voormalig manager, maar heeft de zaak in de week voorafgaand aan de Grand Prix van Japan dan toch maar buiten de rechter om geschikt.

“Ja, het is afgerond. We hebben erover gesproken. Het is opgelost en geschikt”, bevestigde Ricciardo in Japan, “ik kan niet in details treden, maar we hebben met elkaar gesproken en het is opgelost en achter de rug. En niet op slechte voet of wat dan ook. We hebben het veel beter kunnen afronden dan het er een paar maanden geleden uit zag.”

F1-Planet.com