Home » Actueel » Ricciardo verlaat Red Bull Racing

Ricciardo verlaat Red Bull Racing

Daniel Ricciardo verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen. Dat heeft het team op vrijdag bevestigd. De Australiër verlaat het team na vijf seizoenen waarin hij zeven overwinningen behaalde en 29 podiumplaatsen behaalde.

“We respecteren Daniel’s besluit om  Aston Martin Red Bull Racing te verlaten en wensen hem het allerbeste voor de toekomst”, zegt teambaas Christian Horner over het besluit van zijn coureur, “we willen hem bedanken voor zijn toewijding en de rol die hij heeft gespeeld sinds hij in 2014 bij het team kwam. De hoogtepunten zijn natuurlijk de zeven overwinningen en de 29 podiumplaatsen die hij tot nu toe met ons heeft behaald.”

“We zullen nu de vele opties die we tot onze beschikking hebben gaan evalueren voordat we besluiten welke coureur naast Max Verstappen zal rijden voor het seizoen 2019. In de tussentijd zijn er nog steeds negen races te gaan in 2018 en wij zijn volledig geconcentreerd om elke mogelijkheid voor Max en Daniel te pakken in de rest van het seizoen.”

Ricciardo zou volgens onbevestigde bronnen een contract hebben getekend bij het Renault Sport F1 Team.

F1-Planet.com