Home » Actueel » Ricciardo: “Vertrek engineer speelde een rol in besluit vertrek bij Red Bull”

Ricciardo: “Vertrek engineer speelde een rol in besluit vertrek bij Red Bull”

Het vertrek van zijn engineer Simon Rennie aan het einde van het seizoen 2018 heeft een rol gespeeld in het besluit van Daniel Ricciardo om Red Bull Racing te verlaten. Dat heeft de Australiër gezegd. Ricciardo verraste een jaar geleden met het besluit om zijn stoeltje bij Red Bull te verruilen voor een overstap naar Renault.

Ricciardo vormde sinds zijn aantreden bij Red Bull in 2014 een sterk duo met Rennie. De Brit had eerder bij Renault/Lotus met Fernando Alonso, Robert Kubica en Kimi Räikkönen gewerkt en was sinds 2013 bij Red Bull Racing. Na jaren van reizen naar de Grands Prix gaf Rennie in de loop van 2018 te kennen het vele reizen niet meer te kunnen opbrengen en zou na 2018 een rol in de fabriek in Milton Keynes nemen.

Red Bull had zich ingespannen om de Australiër een sterk alternatief te bieden met een poging om zijn voormalig engineer in de Formule 3, Mike Lugg, aan te trekken, maar Ricciardo zou vervolgens verrassend besluiten tot een vertrek naar Renault.

“Er waren heel veel redenen, maar dat ik Simon verloor… Ik wist dat hij dit jaar niet mijn engineer zou zijn als ik bij Red Bull zou blijven en ik had een goede band met hem. Er waren wat dingen onzeker”, zei hij.

“Ik voelde me met hem zeker op mijn gemak. Als ik wist dat hij zou blijven, weet ik niet of dat de beslissende factor zou zijn geweest, maar het was wel weer een van die dingen. Als je de zorgen over Honda al had en nog wat andere, dan denk ik dat dit nog weer zo’n klein ding was [dat niet meehielp].”

“Zoals ik zei, er waren heel veel kleine dingen die zich waarschijnlijk opstapelden. Ik wil niet zeggen ‘zorgen’, maar onzekerheden, zorgen is waarschijnlijk wat respectloos.”

Ricciardo ontkent dat een vermeende voorkeur van het team voor zijn teamgenoot Max Verstappen een grote rol speelde in zijn besluit.

“Daar is veel meer van gemaakt dan ik heb gezien”, zegt hij.

Ook het geboden salaris, dat naar verluidt miljoenen lager was dan Renault bood, was volgens de Australiër niet doorslaggevend: “ze hebben het oké gedaan op dat vlak”.

Ricciardo sprak pas vorig jaar in Hongarije serieus met Renault. Hij voerde ook gesprekken met McLaren.

“Ik herinner me dat ik aan dat weekend begon en ik tastte nog steeds in het duister van wat er zou gebeuren en waar ik zou gaan rijden, maar naarmate het weekend vorderde, op vrijdag of zaterdag, dacht ik, oké, er zijn wat teams die me echt pushen en antwoorden moeten krijgen, dus toen raakte het in een stroomversnelling.”

“Op zondagavond moesten we echt besluiten wat ik zou doen en ik had zoiets van ‘ik ga vanavond gewoon uit, neem wat drankjes en misschien vind ik mijn antwoorden met een paar vrienden’. En daarna op maandag begon het allemaal een beetje te lopen.”

Tijdens een vlucht naar de Verenigde Staten voor promotiewerk voor Red Bull op de daaropvolgende woensdag hakte hij de knoop door: “Toen ik geland was, had ik zoiets van ‘oké, het wordt geel en zwart.”

F1-Planet.com