Home » Actueel » Ricciardo voltooit shakedown RB14 in Silverstone

Ricciardo voltooit shakedown RB14 in Silverstone

Op een nat en koud Silverstone heeft Daniel Ricciardo op maandagochtend de Red Bull RB14 zijn shakedown gegeven. De Australiër hielp de auto door zijn eerste kilometers tijdens de eerste van twee filmdagen die F1-teams per jaar tot hun beschikking hebben. Tijdens die dagen, eigenlijk bedoeld voor commerciële doeleinden, is het aantal kilometers dat mag worden verreden beperkt tot 100 kilometer en de runs kunnen uitsluitend op door Pirelli geleverde standaard banden zonder prestatieoogmerk worden afgelegd.

Red Bull Racing had op maandag maar één doel en dat was alle systemen van de auto te checken voordat de auto op transport gaat naar Spanje, waar volgende week de eerste wintertest wordt verreden op Circuit de Catalunya. Niet lang nadat het team om klokslag 10.00 uur de eerste foto’s van de auto in een voorlopige kleurstelling wereldkundig had gemaakt, draaide Ricciardo voor het circuit op in zijn nieuwe werkplek.
Die bevat onder meer de verplichte halo en een aantal interessante aërodynamische details rond de sidepods.

Het circuit was op maandag zeer nat en dus hield het team de test uiterst functioneel met korte ronden in en uit de pits. De test vond volledig achter gesloten deuren plaats. Alleen het team en Red Bull’s eigen filmcrew waren aanwezig en die zou de eerste kilometers van de RB14 haarscherp vastleggen.

 

 

F1-Planet.com