Home » Actueel » Ricciardo voor het eerst in Renault-kleuren

Ricciardo voor het eerst in Renault-kleuren

Daniel Ricciardo is op maandag voor het eerst gespot in de kleuren van zijn nieuwe team Renault. Het Renault F1 Team publiceerde op haar social media de eerste foto’s van achter de schermen van haar rijders line-up.

De Australiër kwam deze winter na vijf seizoenen bij Red Bull over naar het team uit Enstone.

Ricciardo ging bij het team op de foto in teamkleding en in zijn nieuwe overall. Hij trof daarbij ook zijn nieuwe teamgenoot Nico Hülkenberg.

“Fired up and ready to go. Ontmoet je @RenaultF1Team rijdersline-up van 2019!”, kopte Renault op Twitter.

Renault’s teambaas Cyril Abiteboul zei eerder dat de komst van Ricciardo een enorme motivatie-impuls heeft gebracht op de beide bases in Enstone en Viry-Châtillon.

“Het was duidelijk een enorme opluchting, fantastisch nieuws”, stelde Abiteboul, “en de manier waarop het is verwelkomd in de fabrieken in Viry en Enstone was gewoon geweldig.”

“Ik had wel iets verwacht, maar niets in relatie tot wat ik heb aanschouwd. Het was een fantastisch moment. Ik heb nog nooit zo’n reactie gezien in welke van de twee fabrieken dan ook. Het herinnerde me aan de titels met Fernando Alonso in 2005 en 2006.”

“We hebben nog niets gewonnen, maar er is dit gevoel dat we nu echt op een traject zitten waarop we iets kunnen winnen. We hebben nu het gevoel dat dit een verplichting schept om met een motor en een chassis te komen die in staat zijn om die jongen te geven wat hij verdient.”

F1-Planet.com