Home » Actueel » Ricciardo wil het opnemen tegen Hamilton

Ricciardo wil het opnemen tegen Hamilton

Red Bull Racing-coureur Daniel Ricciardo heeft geruchten over een mogelijke overstap naar Mercedes nieuwe voeding gegeven door te stellen dat hij het op een bepaald moment in zijn carrière graag op wil nemen tegen Lewis Hamilton, ook als dat betekent dat ze in hetzelfde team zouden uitkomen.

Ricciardo’s contract bij Red Bull Racing loopt aan het einde van het komende seizoen af. De Australiër wordt in verband gebracht met Mercedes, dat hem hoog op het lijstje heeft. mocht ze besluiten om Valtteri Bottas na dit seizoen te vervangen. Ricciardo stelt de komende maanden te zullen benutten om de competitieve situatie te overwegen voordat hij een besluit neemt over zijn toekomst.

Ricciardo stelt geen belemmeringen te zien, ook niet als dat betekent dat hij het als teamgenoot zou moeten opnemen tegen coureurs als Sebastian Vettel of Lewis Hamilton.

“Dat denk ik wel”, zei Ricciardo gevraagd of hij dat als een mogelijkheid ziet, “ik ben heb me nooit zo druk gemaakt over het type teamgenoot dat ik heb. Mensen zullen me waarschijnlijk wel een leugenaar noemen hierom, maar ik wil een snelle teamgenoot. Om twee redenen: het zorgt ervoor dat je meer uit jezelf haalt en het is een nog realistischer evaluatie van hoe goed je bent en waar je staat.”

“Ik ben in deze sport, ja, om te winnen ,maar om te winnen omdat ik de beste ben, niet omdat ik geluk heb gehad of wat dan ook. Als ik de titel win, wil ik weten dat ik in dat jaar de beste was. Om de beste te zijn moet je het opnemen tegen de beste en ik heb op dit moment zeker een heel goede naast me in Max [Verstappen].”

“Ik zou het op een gegeven moment graag opnemen tegen Lewis, ongeacht de teamsituatie. Dat zou leuk zijn.”

Ricciardo staat voor een belangrijk besluit, want ook bij Red Bull Racing blijven is een optie. Hij stelt dat hij van Red Bull Racing de mogelijkheid krijgt om zijn opties te wegen voordat hij een besluit neemt.

“Ik wil het niet zo spelen als een grote hond die alle kaarten vasthoudt en iedereen naar zich laat luisteren en wachten tot ik een besluit neem”, zegt hij, “ik heb sinds het einde van het seizoen kort met Red Bull gesproken en ze hebben me geen ultimatum gegeven. Ze hebben me geen contract voorgelegd en gezegd: ‘teken dit deze week of we gaan verder’.”

“Ze zijn heel vriendelijk geweest en hebben me wat tijd gegeven. Ze begrijpen dat ik wil zien waar we staan in de eerste paar races.”

 

 

admin