Home » Actueel » Russell: “Ronde naar P16 voelde als een poleronde”

Russell: “Ronde naar P16 voelde als een poleronde”

Williams-coureur George Russell was een van de opvallende namen in de uitslag van de kwalificatie van de Grand Prix van Hongarije. De jonge Brit kwalificeerde zich in de auto die dit jaar steevast hekkensluiter was knap als zestiende. Hij liet met een fenomenaal rondje de beide Racing Points en Renault-coureur Daniel Ricciardo achter zich en mag zich op zondag, na de tijdstraf van Antonio Giovinazzi, zelfs als vijftiende opstellen, naast Sergio Pérez op de achtste rij van de grid.

“Ik had het gevoel dat ik in FP3 een goede ronde had gereden”, zei Russell na afloop, “en ik denk dat we een paar tienden achter de jongens om ons heen stonden.”

“Ik wist niet zeker of zij fouten maakten of wat er gebeurde. Voorafgaand aan die sessie geloofden we op basis van wat de strategen en iedereen zei dat onze ware snelheid ongeveer vier tienden achter degene voor ons was. Dus om dan op eigen kracht p16 te halen, voor de beide Racing Points en Ricciardo, yeah, het voelde echt als een poleronde voor ons.”

“Ik ben heel tevreden met wat ik heb gedaan. Elke coureur op de grid, zelfs Max, weet dat er waarschijnlijk ergens nog een halve seconde te vinden was, maar gegeven de omstandigheden en hoe de baan is veranderd, had ik echt het gevoel dat we daadwerkelijk het maximale hebben gehaald uit de banden, uit de auto en uit mezelf.”

Het was Russell’s beste kwalificatie en de eerste keer dit jaar dat Williams zich niet als laatste kwalificeerde in een sessie waaraan alle coureurs deelnamen.

Het kwalificatieresultaat zorgde voor een enorme opleving in de pitbox van het team.

“De sfeer is behoorlijk uitgelaten op het moment en gegeven hoe ons hele seizoen tot nu toe is verlopen, het is in zoveel opzichten een ongelooflijk zwaar jaar voor ons, vooral voor het raceteam. Het maakt niet uit of je nu vooraan of achteraan op de grid staat. Je maakt nog steeds dezelfde uren en steekt er net zoveel energie in.”

“Deze jongens stonden vier jaar geleden nog op de eerste rij en week in, week uit op het podium . En ze werken nu harder dan ze ooit eerder hebben gedaan, maar hebben daar niets voor teruggezien. Maar we hebben ons verbeterd en vooral nu we de zomerbreak in gaan, is dit echt wat we nodig hadden als team. Deze prestatie is niet alleen van mij, we hebben dit samen gedaan.”

F1-Planet.com