Home » Actueel » Russell werkte al een jaar om Williams te overtuigen

Russell werkte al een jaar om Williams te overtuigen

Formule 2-coureur George Russell heeft er, voordat hij enkele weken geleden werd bevestigd door Williams F1 Team, al ruim een jaar aan gewerkt om het team uit Grove te overtuigen van zijn kwaliteiten. De 20-jarige Engelsman maakte zelfs een Powerpoint-presentatie om zijn kwaliteiten te onder de aandacht te brengen van de teamleiding. Dat heeft Williams’ Chief Technical Officer Paddy Lowe bevestigd.

Russell had eerder al onthuld dat hij Lowe zelf benaderde om in 2019 voor het team te racen, maar daaraan ging al contact vooraf. Vorig jaar al hoopte Russell kans te maken op een stoeltje bij het team in 2018. Daarvoor was het wat Williams betreft op dat moment nog te vroeg.

“Wat het is met George, hij heeft voor zo’n jonge jongen heel veel zelfvertrouwen”, stelt Lowe, “hij neemt het initiatief om te proberen zijn eigen toekomst vorm te geven en ik denk dat dat een van de redenen is dat hij is gekomen waar hij is.”

“Als voorbeeld, vorig jaar wilde hij kans maken om in 2018 al te racen. Ik denk dat dat nog wat vroeg was. Het is goed dat hij een jaar heeft gedaan in F2, maar hij kwam een jaar geleden naar me toe met een Powerpoint-presentatie met waarom hij onze beste coureur zou worden. Ik heb zoiets nog nooit eerder ontvangen.”

Over die presentatie zegt Russell nu:

“Ik dacht dat het beter was om het op papier te zetten en de statistieken te geven om het te onderbouwen dan alleen maar te zitten en iemand te vertellen hoe goed ik ben.”

“Het was niet alleen mijn cv, ik probeerde ook meer over mijn karakter te vertellen en wat ik dacht dat ik het team kon brengen – dingen over mezelf, statistieken zoals mijn eerste ronden, het winnen en verliezen van posities. Ik presenteerde gewoon dingen vanuit verschillende invalshoeken, op papier, zodat ze het konden nalezen nadat ik was vertrokken na die afspraak.”

Lowe is meer dan overtuigd van de kwaliteiten van Russell, die over twee weken in Abu Dhabi de titel in het Formule 2-kampioenschap op zijn naam kan brengen.

“Hij heeft de Mercedes in testsessies gereden en daarvan krijg je vergelijkingsmateriaal dat net zo goed is als wanneer je hem in je eigen auto zou zetten”, zegt hij.

“We hadden genoeg data van hem om vast te stellen van welk kaliber de coureur is waar we mee te maken hebben en de snelheid die we zouden moeten verwachten. Hij heeft bijvoorbeeld nu de snelste ronde aller tijden rond de Hungaroring op zijn naam staan. Het is onofficieel en het was op een hypersoft band, maar niettemin geen slechte statistieken en je moet behoorlijk goed zijn om dat doel te bereiken.”

F1-Planet.com