Home » Actueel » Sainz alsnog naar het podium in Brazilië

Sainz alsnog naar het podium in Brazilië

McLaren-coureur Carlos Sainz is op zondagavond op het Autodromo Jose Carlos Pace alsnog naar het podium gegaan nadat hij de derde plaats in de race erfde van Lewis Hamilton. Sainz kwam na een sterke race vanaf de laatste startpositie als vierde aan de finish en zou onverwacht nog een positie opschuiven nadat Lewis Hamilton door de stewards werd bestraft voor zijn rol in het incident met Alexander Albon in de slotfase. Op het moment dat de stewards hun besluit namen, was de podiumceremonie al achter de rug.

Sainz leek daardoor zijn eerste podiumfinish te incasseren zonder echt op het podium te hebben gestaan, maar de organisatie van de Grand Prix en McLaren zorgden ervoor dat de Spanjaard op zondagavond alsnog het podium kon beklimmen. Hij kreeg de trofee voor de derde plaats die eerder was uitgereikt aan Hamilton en daarna kwam het voltallige McLaren-team op het podium. Het was voor het eerst sinds 2014 dat het team uit Woking een podiumfinish behaalde.

Op zijn social media schreef Sainz dat de podiumfinish nog wat onwerkelijk voelde.

“PODIUM! Een beetje gek om er te staan na de race, maar ik ben er nog steeds extreem blij mee. De race van vandaag was gewoon ongelooflijk. De één-stop-strategie was moeilijk, maar heeft zich uitbetaald. Felicitaties aan het hele team.”

Teambaas Andreas Seidl was trots op de prestatie van zijn coureur en zijn team.

“Het is een geweldige prestatie”, zei hij, “ik ben heel blij voor het hele team na al het harde werken dat ze er hier op het circuit en thuis op de fabriek in hebben gelegd.”

“Het is geweldig om dit podium te behalen, de eerste voor Carlos in zijn carrière en ook de eerste voor ons in lange tijd. Het is een geweldige motivatie om ervoor te zorgen dat we hard blijven werken en in de toekomst voor podiums vechten op basis van onze eigen prestaties.”

F1-Planet.com