Home » Actueel » Sainz: “Gebrek aan motorprogressie oorzaak van terugval Renault”

Sainz: “Gebrek aan motorprogressie oorzaak van terugval Renault”

Renault Sport F1 Team was lange tijd bijna een zekerheid voor de vierde plaats in het constructeurskampioenschap, maar zal daarvoor nu echt een stevige strijd tot het einde van het seizoen moeten leveren nu Haas F1 Team haar in Suzuka tot op 8 punten naderde. Renault kende een sterk seizoen, maar viel in de afgelopen weken steeds wat terug. Het team kwam in de afgelopen 5 Grands Prix niet verder dan twee achtste en twee tiende plaatsen.

De terugval is te wijten aan het gebrek aan progressie in de ontwikkeling van de power unit, stelt Renault-coureur Carlos Sainz. De Franse fabrikant zag Ferrari, Mercedes en Honda fors aan vermogen winnen. Het Renault Sport F1 Team besloot af te zien van het gebruik van de eigen C-spec power unit omdat die te veel kostbare aanpassingen aan het chassis vereiste en een te groot risico vormde voor de betrouwbaarheid.

“Ik denk dat er waarschijnlijk een grote tegenvaller is geweest op het gebied van de motor”, zei Sainz, “wij hadden niet verwacht dat Ferrari en Mercedes zo’n grote stap zouden zetten gedurende het jaar.”

“Wij dachten dat de B-spec net genoeg zou zijn, maar we hebben op dit moment gezien dat het niet genoeg is. Wij hebben dingen op het chassis gebracht. Waarschijnlijk is het chassis niet zo slecht, maar op het gebied van topsnelheid zijn we niet waar we willen staan.”

Sainz stelt dat het geen zin heeft om te speculeren over de C-spec als die geen betrouwbaarheid geeft.

“Als die niet betrouwbaar is, dan niet”, zegt hij, “het team is volledig zeker dat die met onze brandstof niet betrouwbaar genoeg is, dus ik steun het team volledig met welk besluit ze ook nemen.”

“Ik denk gewoon dat we meer vermogen nodig hebben dat we niet hebben en om een of andere reden krijgen we het ook niet. Als we in Q3 hadden willen staan in Japan, hadden we gewoon meer vermogen nodig en Honda heeft laten zien dat het mogelijk is.”

“Ik heb het gevoel dat er een ontwikkelingsrace gaande is geweest gedurende het jaar. Ik heb het team heel veel inzet zien leveren om elke race nieuwe onderdelen te brengen. We hebben gedurende het jaar heel veel dingen gebracht, maar waarschijnlijk hebben we niet zoveel gebracht aan performance op het circuit als anderen.”

“We moeten begrijpen waarom dat is. We moeten analyseren waarom, maar we zien het op dit moment absoluut. We hebben een te grote achterstand om in elke race in Q3 een kanshebber te zijn.”

F1-Planet.com