Home » Actueel » Sainz: “Naast Alonso rijden vraagt het uiterste”

Sainz: “Naast Alonso rijden vraagt het uiterste”

Renault-coureur Carlos Sainz stelt dat het rijden naast Fernando Alonso als de teamgenoot van de tweevoudig wereldkampioen het uiterste vergt van een coureur. Sainz wordt voor 2019 in verband gebracht met McLaren, waar hij in één team zou kunnen komen met zijn jeugdidool met wie hij het al sinds de start van zijn F1-carrière goed kan vinden.

Sainz zal moeten vertrekken bij Renault nu Daniel Ricciardo daar in 2019 naar toe komt. Sainz wacht op duidelijkheid van Red Bull over haar plannen voor de opvolging van de Australiër. Mocht het komen van een samenwerking met Alonso, dan zal hij die niet anders benaderen dan met elke andere teamgenoot. Die zul je als eerste moeten trachten te verslaan, al weet Sainz dat dat in het geval van Alonso geen gemakkelijke opgave is. Toch zegt hij dat het hem niet uitmaakt wie zijn nieuwe teamgenoot wordt.

“Ik ben klaar om iedereen in het veld te verslaan”, zegt Sainz, “mijn racespirit, mijn competitiviteit en mijn zelfvertrouwen zeggen me dat ik iedereen aan kan.”

“Waarschijnlijk vergt Fernando het uiterste als het gaat om wie op de grid je naast je hebt. Dat is zeker. Maar yeah, ik voel me klaar voor iedereen.”

Sainz heeft sinds het begin van zijn carrière al veel duels gevoerd met zijn fameuze landgenoot, die bij McLaren niet in het echelon van het startveld rijdt waar je hem op basis van zijn kwaliteiten zou verwachten.

“Ik denk dat sinds ik in de F1 begon ik bijna elke race naast hem ben gestart en dat is best gek”, zegt Sainz, “niet iets dat ik verwachtte, want je zou verwachten dat Fernando voor kampioenschappen strijdt in plaats van met mij te vechten in het begin van mijn carrière.”

“Maar waar ik echt trots op ben is dat ik in die paar jaar lessen heb geleerd van de beste. Ik heb niet het gevoel dat ik in het middenveld heb gereden.”

“Ik heb het gevoel dat ik om wereldtitels heb gestreden omdat ik elke race tegen Fernando reed, ook tegen Jenson [Button] toen hij bij McLaren reed. Het is een geweldig gevoel.”

“Dat is wat maakt dat ik me klaar voel voor wat er ook maar op mijn pad komt.”

F1-Planet.com