Home » Actueel » Sainz verwacht niet dat McLaren uit het middenveld kan breken

Sainz verwacht niet dat McLaren uit het middenveld kan breken

McLaren-coureur Carlos Sainz verwacht ondanks een duidelijke opwaartse lijn in de ontwikkeling van de MCL34 en de resultaten in de races niet dat McLaren snel het middenveld zal kunnen ontstijgen. Daarvoor is het gat met de traditionele top-3, Mercedes, Ferrari en Red Bull Racing, te groot, stelt de Spanjaard. Dat ondanks dat hij in de laatste races vaak de strijd aan kon gaan met de tweede Red Bull en Pierre Gasly daarbij in Hongarije op eigen kracht voor bleef.

“Ik denk niet dat we uit het middenveld zullen breken in de tweede helft van het seizoen”, zei Sainz, “we kunnen misschien nog een paar tiende op de auto brengen, wat geweldig zal zijn, maar iedereen zal dat doen, dus we moeten voorzichtig zijn.”

“Waar we voor moeten zorgen, is dat we de juiste lessen trekken en dit jaar de juiste stappen zetten met de auto en de lessen meenemen naar volgend jaar. Dat is het belangrijkste doel voor de tweede helft van het seizoen: leren van deze auto om ervoor te zorgen dat we alles op de juiste plek leggen voor de auto van volgend jaar.”

Teambaas Andreas Seidl is het met hem eens en stelt dat zijn team, ondanks dat ze nu met enige marge de vierde plaats inneemt in het Constructeurskampioenschap, rekening moet blijven houden met haar concurrenten in het middenveld. De marges tussen de teams achter de top-3 blijven uiterst klein.

“We hebben gezien hoe snel het kan veranderen en we hebben gezien hoe dicht het bij elkaar zit in de race, dus uiteindelijk zal het afhangen van de lay-outs van circuits en temperaturen en dat soort dingen”, stelt Seidl.

“Het zal er ook van afhangen hoeveel updates iedereen meebrengt in de tweede helft van het seizoen en wanneer iedereen de aandacht verlegt naar de auto van volgend jaar, maar het is goed om dit gat in de stand te hebben op dit moment. Voor ons is het van belang om ons er niet door te laten meeslepen. We zullen moeten doorwerken en ervoor moeten zorgen dat we blijven vechten.”

Sainz is desondanks heel optimistisch over de stappen die zijn team zet.

“Over de radio zeiden ze me in de laatste vijf ronden [van zijn eerste stint] dat we sneller waren dan de Ferrari’s, dus iedereen raakte opgewonden. We beginnen wat progressie te zien met de auto en het bandenmanagement, dus dat laatste deel van de eerste stint heeft ons hoop en ambitie gegeven te weten dat we het gat naar de mannen vooraan kunnen blijven dichten.”

F1-Planet.com