Home » Actueel » Sauber bevestigt Giovinazzi als teamgenoot Räikkönen

Sauber bevestigt Giovinazzi als teamgenoot Räikkönen

Sauber F1 Team heeft op dinsdag Antonio Giovinazzi bevestigd als vaste rijder naast Kimi Räikkönen in 2019. De 24-jarige Italiaan was in de afgelopen twee jaar al betrokken bij het team. In 2017 reed hij twee Grands Prix voor Sauber als vervanger van de geblesseerde Pascal Wehrlein. Sindsdien legde hij een aantal tests af en reed hij dit jaar in een aantal eerste vrije trainingen.

Giovinazzi werd in 2016 door Ferrari aangetrokken en toegevoegd aan haar Driver Academy. Na een veelbelovende runner-up klassering in het GP2-kampioenschap van 2016, werd hij in 2017 reservecoureur bij Ferrari. De optredens in Australië en China bij Sauber kwamen onverwacht. Giovinazzi viel op door zijn snelheid, maar crashte in China ook tot tweemaal toe. Gedurende 2017 testte hij ook nog voor Haas. Zijn hoop op een fulltime F1-stoeltje in 2018 vervloog toen Sauber koos voor zijn Ferrari Academy-collega Charles Leclerc. De Monegask promoveert in 2019 naar Ferrari. De nauwe banden van Sauber met Ferrari en Alfa Romeo maakten daardoor alsnog een positie van fulltime racecoureur mogelijk.

Giovinazzi was heel blij met het nieuws en stelt dat het een eer is om als Italiaan voor een roemrucht Italiaans merk als Alfa Romeo uit te mogen komen.

“Ik ben heel blij dat ik me bij het Alfa Romeo Sauber F1 Team mag voegen”, zei hij, “dit is een droom die uitkomt en het is een geweldig plezier om de kans te krijgen om voor dit team te racen. Als Italiaan is het een enorme eer voor mij om een merk te mogen vertegenwoordigen dat zo iconisch en succesvol is als Alfa Romeo in onze sport. Ik zou de Scuderia Ferrari en het Alfa Romeo Sauber F1 Team willen bedanken voor deze geweldige kans. Ik ben heel gemotiveerd en kan niet wachten om samen geweldige resultaten te behalen.”

Sauber-teambaas Frédéric Vasseur verwelkomt Giovinazzi in het team.

“Wij zijn heel blij om de volledige line-up voor het seizoen 2019 te onthullen. Eerst hebben we Kimi Räikkönen al vastgelegd, een extreem ervaren coureur die zal bijdragen aan de ontwikkeling van onze auto en de progressie van ons team als geheel zal versnellen. Samen met Alfa Romeo zijn we heel blij om Antonio Giovinazzi te verwelkomen, die de plek van Charles Leclerc zal overnemen. We hebben in het verleden al de kans gehad om met hem te werken en hij heeft bewezen dat hij een geweldig potentieel heeft. Wij zijn heel vastberaden en gemotiveerd. Ons doel is om vooruitgang te blijven boeken en samen te blijven vechten voor posities die tellen.”

De komst van Giovinazzi houdt in dat Marcus Ericsson na vier seizoenen zijn racestoeltje bij Sauber zal verliezen. Sauber maakte bekend dat de Zweed desondanks betrokken zal blijven bij het team.

F1-Planet.com