Home » Actueel » Sauber stelt Ferrari-ontwerper Resta aan als Technisch Directeur

Sauber stelt Ferrari-ontwerper Resta aan als Technisch Directeur

Ferrari heeft een pijnlijke ader gelaten nu Hoofdontwerper Simone Resta het team gaat verlaten voor de positie als Technisch Directeur bij Sauber. De Italiaan volgt Jörg Zander op, die enkele weken geleden onverwacht moest vertrekken. Resta begint per 1 juli in zijn nieuwe functie.

Resta moet samen met Mattia Binotto worden gezien als een sleutelspeler in de wederopstanding van Ferrari na een aantal moeilijke jaren. In 2014 volgde hij Nikolas Tombazis op als Hoofdontwerper en werkte eerst onder James Allison en later onder Mattia Binotto aan de SF15-T waarmee na een jaar zonder overwinningen weer overwinningen werden behaald. Met de SF70-H kon twee jaar later voor het eerst sinds 2012 weer om de titel worden gestreden en met de SF71-H heeft de Scuderia opnieuw goede kansen.

“Simone Resta heeft het beste profiel voor de rol van Technisch Directeur”, stelt Sauber-teambaas Frédéric Vasseur, “zijn komst naar Alfa Romeo Sauber F1 Team is een belangrijke stap in een lange-termijn project dat gericht is op het versterken van het Alfa Romeo Sauber F1 Team om ambitieuze resultaten te bereiken.”

Resta’s vertrek volgt op de aanstelling van voormalig FIA Hoofd Veiligheid Laurent Mekies bij Ferrari. Het was niet duidelijk welke rol de Fransman zou gaan innemen bij het team, maar zal naar het nu lijkt in ieder geval, evenals Resta tot nu toe deed, direct rapporteren aan Technisch Directeur Mattia Binotto. Mekies zit een verplichte afkoelperiode uit en zal in september bij Ferrari beginnen.

Simone Resta verlaat Ferrari na ruim zestien jaar. Na te zijn begonnen in 1998 bij Minardi vervulde de Italiaan vanaf 2001 diverse R&D- en ontwerprollen voordat hij in 2014 Nikolas Tombazis opvolgde als Hoofdontwerper.

De komst van Resta lijkt een eerste, bepalende uitwisseling van technisch personeel tussen Ferrari en Sauber. De teams vormden vorig jaar een verregaand partnership, waarbij Sauber uitkomt in de kleuren van zustermerk Alfa Romeo.

F1-Planet.com