Home » Actueel » Sauber verder als Alfa Romeo Racing

Sauber verder als Alfa Romeo Racing

Het Sauber F1 Team zal voor het seizoen 2019 worden omgedoopt tot Alfa Romeo Racing. Dat hebben het Italiaanse merk en het F1-team in een gezamenlijke verklaring bekendgemaakt.

Alfa Romeo was in het afgelopen jaar al partner en hoofdsponsor van het Zwitserse team in wat werd aangekondigd als een lange-termijn partnership. Het team maakte in het afgelopen seizoen een indrukwekkende opmars vanaf de laatste startrij tot de achtste plaats in het Constructeurskampioenschap. Die veelbelovende ontwikkeling maakte voor de FIAT Chrysler Auto Group de weg vrij om een verdere stap te zetten in de betrokkenheid bij het team.

Het team wil met de terugkeer van de fameuze naam Alfa Romeo de volgende stap zetten. Alfa Romeo is al sinds 1923 betrokken in de autosport en stond aan de start van de eerste Grands Prix van het Wereldkampioenschap. Het merk won de eerste twee wereldtitels sinds de oprichting in 1950.

Teambaas Frédéric Vasseur is blij met de aankondiging.

“Het is me een plezier om aan te kondigen dat we aan het 2019 Wereldkampioenschap Formule 1 zullen deelnemen met de naam Alfa Romeo Racing. Na de start van onze samenwerking met onze titelsponsor Alfa Romeo in 2018 heeft ons team fantastische vooruitgang geboekt op technisch, commercieel en sportief vlak, Dit heeft elk lid van het team een motivatie-impuls gegeven, of dat nu op het circuit of op het hoofdkwartier in Zwitserland is, want het harde werken is terug te zien in onze resultaten. We willen ons in elk aspect van ons team blijven ontwikkelen en daarbij ons daarbij laten drijven door onze passie voor racen, technologie en ontwerp.”

Michael Manley, CEO van de FIAT Chrysler Group ziet belangrijke kansen voor het team.

“Alfa Romeo Racing is een nieuwe naam met een lange historie in de Formule 1. Wij zijn trots om samen te werken met Sauber en Alfa Romeo’s traditie van technische uitmuntendheid en Italiaanse panache naar de top van de autosport te brengen. Vergis je niet: met Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi aan de ene kant van de pitmuur en de expertise van Alfa Romeo en Sauber aan de andere, zijn we hier om echt te gaan strijden.”

Met de aankondiging verdwijnt de Sauber-naam, in ieder geval voorlopig, na 27 jaar van het F1-toneel. Het Zwitserse team werd opgericht door haar naamgever Peter Sauber en wist overeind te blijven in tijden waarin ze vele concurrenten, groter en kleiner dan zij, zag komen en gaan.

F1-Planet.com