Home » Actueel » “Schumacher in de aller beste handen”

“Schumacher in de aller beste handen”

Aan de vooravond van zijn 50e verjaardag heeft de familie van Michael Schumacher in een statement op zijn social media zijn fans ervan verzekerd dat de zevenvoudig wereldkampioen “in de aller beste handen is” en dat “alles wat menselijkerwijs mogelijk is wordt gedaan om hem te helpen”.

Afgelopen zaterdag was het precies vijf jaar geleden dat Schumacher zwaar hoofdletsel opliep bij een ski-ongeval in de Franse Alpen. De Duitser werd opgenomen in het ziekenhuis van Grenoble, waar hij na een uren durende operatie 159 dagen in een kunstmatig coma werd gehouden. Nadien werd hij overgebracht naar zijn huis in het Zwitserse Gland, waar een team van zo’n vijftien specialisten zich over hem ontfermden. Er zijn door de familie na zijn terugkeer naar huis nauwelijks details gedeeld over zijn conditie.

De familie beschouwt zijn gezondheid als een privékwestie. Ze steekt er daarentegen veel energie in om voor zijn fans zijn carrière in herinnering te houden. Na de gratis toegankelijke tentoonstelling in Keulen, lanceert ze nu ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag een speciale app die al zijn successen belicht.

“Jullie kunnen er zeker van zijn dat hij in de aller beste handen is en dat wij alles doen wat menselijkerwijs mogelijk is om hem te helpen”, schrijft de familie, “heb er alstublieft begrip voor als wij Michael’s wensen volgen en zo’n gevoelig onderwerp als zijn gezondheid, zoals die altijd is geweest, privé houden. Tegelijkertijd bedanken wij u zeer voor uw vriendschap en wensen u een gezond en gelukkig nieuwjaar 2019.”

“Wij zijn heel blij dat we Michael’s 50e verjaardag morgen met u kunnen vieren en bedanken u vanuit de bodem van onze harten dat we dit samen kunnen doen. Als geschenk aan hem, u en ons, heeft de Keep Fighting Foundation een virtueel museum gecreëerd. De Officiële Michael Schumacher App zal morgen worden gelanceerd, zodat we allen samen Michael’s successen kunnen herbeleven. De app is een nieuwe mijlpaal in onze inzet om hem en u – zijn fans – recht te doen door zijn successen te vieren. Wij wensen u er veel plezier mee.”

“Michael kan trots zijn op wat hij heeft bereikt en dat zijn wij ook! Daarom herinneren wij zijn successen met de Michael Schumacher Private Collection tentoonstelling in Keulen, door herinneringen te publiceren in social media en door zijn charitatieve werk voort te zetten via de Keep Fighting Foundation. Wij willen zijn overwinningen, zijn records en de vreugde die hij heeft gebracht herinneren en vieren.”

De Officiële Michael Schumacher App is vanaf donderdag te downloaden in de iOS Appstore en Android Playstore.

F1-Planet.com