Home » Actueel » “Schumacher ondergaat stamceltherapie in Parijs”

“Schumacher ondergaat stamceltherapie in Parijs”

Michael Schumacher zou op maandag zijn opgenomen op de cardiovasculaire afdeling van het Georges Pompidou European Hospital in Parijs, waar hij een stamceltherapie zal ondergaan. Dat meldt Le Parisien. Hij zou onder meer worden behandeld door professor Philippe Menasche, een hartchirurg die pionier is in stamceltherapie om hartfalen te voorkomen. Hij zou worden bijgestaan door dokter Gérard Saillant, die ook zijn behandeling direct na zijn noodlottige ski-ongeval overzag.

Schumacher liep in 2014 zwaar hoofdletsel op bij een ski-ongeval in de Franse Alpen. Na een lang verblijf in het ziekenhuis werd hij medio 2015 naar zijn huis in Zwitserland overgebracht waar hij verder werd behandeld door een specialistisch team van artsen, verplegers en therapeuten.

Over zijn conditie is sinds het ongeval door de familie zeer weinig tot niets naar buiten gebracht, omdat ze dit als een privékwestie beschouwen. Wel werd regelmatig dank uitgesproken voor de warme betrokkenheid van fans.

Het laatste bericht was er in januari van dit jaar toen de zevenvoudig wereldkampioen zijn 50e verjaardag vierde.

“Jullie kunnen er zeker van zijn dat hij in de aller beste handen is en dat wij alles doen wat menselijkerwijs mogelijk is om hem te helpen”, schrijft de familie, “heb er alstublieft begrip voor als wij Michael’s wensen volgen en zo’n gevoelig onderwerp als zijn gezondheid, zoals die altijd is geweest, privé houden.”

F1-Planet.com