Home » Season 2018 » Season 2018: Force India Mercedes

Season 2018: Force India Mercedes

11 Sergio Pérez31 Esteban Ocon
Nationaliteit: MexicaanseNationaliteit: Franse
Geboortedatum: 26 januari 1990Geboortedatum: 27 september 1996
Geboorteplaats: Guadalajara, MexicoGeboorteplaats: Évreux, Frankrijk
Debuut: Grand Prix van Australië 2011Debuut: Grand Prix van België 2016
Aantal races: 134Aantal races: 29
Beste resultaat: 2eBeste resultaat: 5e
Beste startpositie: 4eBeste startpositie: 3e
Aantal WK-punten: 467Aantal WK-punten: 87
Teams:Teams:
Sauber (2011-2012)Manor (2016)
McLaren (2013)Force India (2017-2018)
Force India (2014-2018)

Force India Mercedes VJM11

Technische SpecificatiesTeam Bio
Motor: Mercedes M09 EQ Power+Vestigingsplaats: Silverstone, Groot-Brittannië
Banden: Pirelli PZeroOprichtingsjaar: 2007
Transmissie: Mercedes, 8 SpeedDebuut: Grand Prix van Australië 2008
Elektronica: FIA Standard ECUAantal races: 191
Remmen: AP RacingAantal overwinningen: 0
Benzine: PetronasAantal punten: 987
Wielen: OZ RacingBeste WCC-positie: 4e (2016, 2017)
Manager: Vijay Mallya
Technisch Directeur: Andrew Green
Ontwerper: Simon Phillips
Head of Trackside: Otmar Szafnauer
Motor management: Mercedes

Het Team

Force India F1 Team bleef in de afgelopen jaren indruk maken door met aanzienlijk lagere budgetten grote namen achter zich te laten. Het team heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een efficiënt en uiterst effectief collectief dat haar energie in de juiste dingen steekt: het neerzetten van een sterk pakket en vanuit haar eigen visie doorontwikkelen. Ze behaalde daarmee in het afgelopen jaar met overtuiging de vierde plaats bij de constructeurs.

De sterke prestaties helpen het team doordat ze door de klasseringen meer prijzengelden tegemoet kan zien, maar toch loopt ze ook aan tegen de beperkingen die een klein team heeft in haar mogelijkheden. De basis is in vergelijking met de grote fabrieksteams smal en daardoor moeten er desondanks afgewogen keuzes worden gemaakt. De integratie van de halo was voor Force India dan ook een grotere opgave dan voor veel van haar concurrenten. Er gingen veel berekeningen, iteraties van ontwerpen en materiaaltests vooraf aan de introductie van de cockpitbescherming, die doorwerkt op het gehele chassis.

Het team blijft haar weg vinden, ondanks de lastige situatie waarin teambaas Vijay Mallya nu al een aantal jaren verkeert. De Force India-teambaas verblijft in ballingschap in het Verenigd Koninkrijk op verdenking van malversaties in eigen land.  Er bleven daardoor in de afgelopen winter hardnekkige overnamegeruchten rondzoemen, maar die heeft het team voorlopig afgeschud.

De Coureurs

In 2017 werd al duidelijk dat Force India met Sergio Pérez en Esteban Ocon in de gelederen een even getalenteerd als explosief rijdersduo heeft. Beide coureurs hebben iets te bewijzen. Pérez wil zich na vier seizoenen bij het team revancheren en voor 2019 weer de weg naar een topteam vinden. Ocon is als juniorcoureur verbonden aan Mercedes en wil zich aan zijn broodheren bewijzen nu daar de contracten van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas aflopen. Het team moest vorig jaar alle zeilen bijzetten om de interne strijd tussen de twee coureurs te beteugelen. In de races hadden ze het verschillende keren met elkaar aan de stok en dat resulteerde niet alleen in schade, maar ook in potentieel gevaarlijke situaties. Het team voelde zich genoodzaakt de rest van het seizoen teamorders uit te vaardigen. Dat embargo wordt voorafgaand aan het seizoen 2018 voorzichtig opgeheven. Pérez en Ocon zullen het hoofd koel moeten houden nu ze weten dat de inzet in 2018 wordt verhoogd, maar ze allebei niet geholpen zijn met een herhaling van de gebeurtenissen van vorig jaar.

De Auto

Force India heeft veel van haar inzet in de afgelopen winter moeten richten op de aanpassingen aan het chassis als gevolg van de halo introductie. Niet moest de impact op het aërodynamicaregime zoveel mogelijk worden verzacht, het chassis moest ook verregaand worden verstevigd om de krachten die de hoofdbescherming moet kunnen doorstaan te kunnen afvoeren. Het team heeft daarom gekozen voor een late introductie van het definitieve pakket van de VJM11 en ze testte tijdens de wintertests in Barcelona daarom met een basischassis gebaseerd op de auto van 2017.

Force India heeft die benadering al vaker met succes toegepast. In 2017 leek ze een problematische seizoensstart tegemoet te moeten zien toen de auto bijna tien kilogram te zwaar bleek bij de tests, maar dat wist ze in korte tijd te herstellen.

Evenals in voorgaande jaren kan Force India opnieuw vertrouwen op de bewezen betrouwbaarheid en kracht van de Mercedes power unit, alom nog steeds beschouwd als de beste power unit van het veld. Die stelde haar vorig jaar in staat om met nauwelijks mechanische defecten heel constant te scoren. De Mercedes-krachtbron zal ook in het komend jaar de belangrijkste troef zijn van het team nu ze in toenemende mate concurrentie moet verwachten van opkomende teams als Renault en McLaren.

Alle statistieken voorafgaand aan het Wereldkampioenschap 2018

F1-Planet.com