Home » Season 2018 » Season 2018: McLaren Renault

Season 2018: McLaren Renault

14 Fernando Alonso2 Stoffel Vandoorne
Nationaliteit: SpaanseNationaliteit: Belgische
Geboortedatum: 29 juli 1981Geboortedatum: 26 maart 1993
Geboorteplaats: Oviedo, SpanjeGeboorteplaats: Kortrijk, België
Debuut: Grand Prix van Australië 2001Debuut: Grand Prix van Bahrein 2016
Aantal races: 293Aantal races: 21
Aantal overwinningen: 32Beste resultaat: 7e
Aantal pole-positions: 22Beste startpositie: 7e
Aantal WK-punten: 1.849Aantal WK-punten: 14
Wereldkampioen 2005, 2006
Teams:Teams:
Minardi (2001)McLaren (2016-2018)
Renault (2003-2006; 2007-2008)
McLaren (2007; 2015-2018)
Ferrari (2010-2014)

McLaren Renault MCL33

Technische SpecificatiesTeam Bio
Motor: Renault R.E.18Vestigingsplaats: Woking, Groot-Brittannië
Banden: Pirelli PZeroOprichtingsjaar: 1960
Transmissie: McLaren, 8 SpeedDebuut: Grand Prix van Monaco 1966
Elektronica: FIA Standard ECUAantal races: 821
Remmen: AkebonoAantal overwinningen: 182
Benzine: BPAantal punten: 5246,5
Wielen: EnkeiAantal WCC-titels: 8 (1974, 1984, 1985,
1988, 1989, 1990, 1991, 1998
Manager: Eric Boullier
Technisch Directeur: Tim Goss
Ontwerper: Peter Prodromou
Chief Race Engineer: Phil Prew
Motor management: Renault

Het Team

Voor McLaren voelt de start van het seizoen 2018 als een bevrijding. Het team laat drie frustrerende jaren met de problematische Honda power unit achter zich. Toen de Japanners ook in het derde jaar de prestaties en betrouwbaarheid van de power unit niet beduidend konden verbeteren, was voor de teamleiding van McLaren de maat vol. Het team beëindigde het partnership en maakte de overstap naar Renault-motoren. Nu de integratie van de motor een feit is, is het team klaar voor een nieuwe start.

Ze doet dat met een volledig nieuwe kleurstelling. Het team keert na vijf decennia terug naar de originele huiskleur waarin oprichter Bruce McLaren zijn auto’s ooit uitvoerde: het ‘papaya’ oranje deed het vorig jaar al goed toen Fernando Alonso het merk in die kleur terugbracht in Indianapolis voor zijn debuut in de Indy 500 en nu worden ook de Formule 1-auto’s in die kleur uitgevoerd. De McLarens zijn daarmee alleen op basis van zijn opvallende verschijning in ieder geval al niet te missen op het circuit. Als het aan het team ligt, zal dat niet de enige reden zijn. Ze wil in 2018 een flinke stap voorwaarts maken en strijden om podiumplaatsen.

De Coureurs

Er was een Houdini-act voor nodig voor McLaren om haar rijderduo van het afgelopen jaar te behouden: Fernando Alonso zou alleen blijven als McLaren hem een toekomst met perspectief kon bieden en daarvoor was een afscheid van Honda benodigd. Toen het team de overstap naar Renault afrondde, zou hij uiteindelijk bijtekenen. De frustraties liepen in 2017 op bij de Spanjaard. die uitdagingen zocht buiten de F1. Die vond hij in Indianapolis en, later in het jaar, in World Endurance. In de laatste zal hij in het seizoen 2018 uitkomen naast zijn deelname in de F1. Nu het nieuwe seizoen aanbreekt, is hij gemotiveerder dan ooit.

Stoffel Vandoorne begint aan zijn tweede, volledige seizoen in de Formule 1. De Belg kon in 2017 in een aantal races zijn talent laten zien, maar ging ook gebukt onder alle problemen met de Honda power unit en de gridpenalty’s die al vroeg in het seizoen moesten worden geïncasseerd. Hij moest de races daardoor heel vaak vanuit een achterstand beginnen. Dit jaar kan zal hij met een power unit die aanzienlijk krachtiger en betrouwbaarder is echt laten zien waar hij toe in staat is.

De Auto

McLaren moest door het late besluit om over te stappen naar Renault power, het ontwerp van de MCL33 in een zeer laat stadium aanpassen om de Renault power unit te huisvesten in het chassis. Daardoor heeft ze compromissen moeten sluiten in de inrichting.

De filosofieën achter beide power units zijn compleet verschillend. De Honda heeft een gesplitste turbo, terwijl de turbo zich bij de Renault power unit volledig aan de achterkant van het blok bevindt. McLaren moest daardoor aan de achterzijde ruimte vinden voor de turbo, wat niet noodzakelijk gunstig was voor de gewichtsverdeling van de auto.

Het team heeft het concept van de MCL32 van vorig jaar doorontwikkeld en haar inzet vooral gericht op het optimaliseren van de inrichting bij de sterke ambities die het ontwerpteam had met de aërodynamica. Ondanks de problemen met de Honda power unit, ging de ontwikkeling van het chassis onverminderd door en de frustratie was groot dat het ware potentieel van de auto altijd werd gemaskeerd door het vermogenstekort.

Het team heeft vastgehouden aan het eigen concept en dus geen omslag gemaakt naar verhoogde wielophangingsconcepten als Mercedes of Ferrari-esque bargeboard oplossingen aan de zijkant. Het team trekt daarmee duidelijk haar eigen plan en zal in het begin van het seizoen de aërodynamica verder verbeteren.

De integratie van de Renault power unit zorgde tijdens de wintertests nog wel voor hoofdbrekens. Het team had het bodywork aan de achterkant zo strak om het power unit pakket vormgegeven, dat het zorgde voor grote oververhittingsproblemen. Alonso en Vandoorne stonden daardoor toch weer vaker dan hen lief was aan de kant. Het team raakte niet in paniek en stelde de oplossingen voor de problemen al in ontwikkeling te hebben en ze voor de eerste race te zullen verhelpen. Alles lijkt daarmee aanwezig voor McLaren om in het komend jaar weer echt in haar kracht aan de start te staan.

 

Alle statistieken voorafgaand aan het Wereldkampioenschap 2018

F1-Planet.com