Home » Season 2018 » Season 2018: Mercedes

Season 2018: Mercedes

44 Lewis Hamilton77 Valtteri Bottas
Nationaliteit: BritseNationaliteit: Finse
Geboortedatum: 7 januari 1985Geboortedatum: 28 maart 1989
Geboorteplaats: Tewin, Groot-BrittanniëGeboorteplaats: Nastola, Finland
Debuut: Grand Prix van Australië 2007Debuut: Grand Prix van Australië 2013
Aantal races: 208Aantal races: 97
Aantal overwinningen: 62Aantal overwinningen: 3
Aantal pole-positions: 72Aantal pole-positions: 4
Aantal WK-punten: 2610Aantal WK-punten: 716
Wereldkampioen 2008, 2014, 2015, 2017
Teams:Teams:
McLaren (2007-2012)Williams (2013-2016)
Mercedes (2013-2018)Mercedes (2017-2018)

Mercedes AMG W09

Technische SpecificatiesTeam Bio
Motor: Mercedes M09 EQ Power + V6Vestigingsplaats: Brackley, Groot-Brittannië
Banden: Pirelli PZeroOprichtingsjaar: 2009
Transmissie: Mercedes, 8 SpeedDebuut: Grand Prix van Australië 2010
Elektronica: FIA Standard ECUAantal races: 156
Remmen: BremboAantal overwinningen: 229
Benzine: PetronasAantal punten: 3576
Wielen: AvantiAantal WCC-titels: 4 (2014, 2015, 2016, 2017)
Manager: Toto Wolff
Technisch Directeur: James Allison
Ontwerper: Aldo Costa
Head of Trackside: Ron Meadows
Motor management: Andy Cowell

Het Team

Mercedes AMG F1 Team is al sinds het begin van het hybride turbotijdperk zonder onderbrekingen toonaangevend geweest in de Formule 1. Het team behaalde vier jaar op rij beide wereldtitels en het spreekt alleen daarom al bijna voor zich dat ze als favoriet aan het seizoen begint.

Het team haalde in 2017 James Allison naar het team als haar nieuwe Chief Technical Officer. De nieuwe W09 is de eerste auto die volledig onder zijn leiding tot stand is gekomen. De Engelsman benadrukt echter dat het vooral de kracht van de gehele organisatie is die bepalend is voor de ongekende ontwikkelkracht. Mercedes heeft een unieke bottom-up benadering, waarin ze jonge engineers al heel vroeg in hun carrière veel verantwoordelijkheden geeft. Die benadering werkt inspirerend en maakt dat het team zelfs in benauwde situaties nauwelijks van haar stuk te brengen is en de gecombineerde brain power laat werken om zich er een weg uit te vinden.

Voor 2018 weet het team dat ze andermaal voor het voetlicht staat in de favorietenrol, maar is daar aanzienlijk comfortabeler in nu ze in tegenstelling tot vorig jaar een relatief rustige winter achter de rug heeft. Destijds was er niet alleen de grote reglementswijziging, maar was er ook het plotselinge stoppen van Nico Rosberg, waardoor het team hals over kop op zoek moest naar een opvolger.

De Coureurs

Lewis Hamilton en Valtteri Bottas vormen na een verrassend gemoedelijke samenwerking in 2017 ook in 2018 het rijdersduo bij Mercedes. Hamilton was in 2017 zichtbaar bevrijd van zijn jarenlange strijd met Rosberg en verkeerde in een blakende vorm. Vooral in de kwalificaties stond er geen maat op Hamilton, die eerst het aantal poles van Ayrton Senna evenaarde en later in het seizoen ook het record van Michael Schumacher verbrak. Met een ijzersterke reeks in de tweede seizoenshelft keerde hij alsnog het tij in de titelstrijd en werd twee races voor het einde voor de vierde keer wereldkampioen.

Valtteri Bottas had in zijn eerste jaar bij het team vaak geen antwoord klaar op Hamilton’s sterke prestaties. De Fin was wat wisselvallig en het kostte hem echt veel tijd om zich de routines en het niveau van een topteam als Mercedes eigen te maken. Hij keerde het tij net op tijd, maar zal zijn bazen in zijn tweede contractjaar wel moeten overtuigen. Er lopen in 2018 veel contracten af en dus zal Bottas moeten laten zien dat hij in elke race competitief kan zijn. Alleen dan zal hij kans maken op een nieuw contract voor 2019.

De Auto

Het was bij de shakedown van Valtteri Bottas meteen duidelijk dat de wereldkampioen woord had gehouden en haar krachten zou richten op het bedwingen van het divagedrag dat ze de W08 had verweten. Die lijn had ze gedurende 2017 al met veel succes ingezet: de aanvankelijk grillige Mercedes werd naarmate het seizoen vorderde allrounder, deed het in Singapore bijvoorbeeld al veel beter dan vier maanden eerder in Monaco op een circuit met veel bochten en lage snelheden.

Mercedes heeft met de W09 getracht om het concept verder te verbeteren. Ze heeft de lange wielbasis behouden. Die keuze geeft de interessante mogelijkheid om met een hogere bevestiging van de wielophanging het aërodynamicaregime richting de sidepods op te schonen. Door de hogere bevestiging van de bovenste wishbone, ontstaat meer ruimte en passeert er meer lucht onder de wishbone door dan bovenlangs. Dat zorgt niet alleen voor minder werveling, maar ook voor een versnelling van de lucht naar de sidepods.

De luchtstromen rond de sidepod worden in een indrukwekkend samenspel van gestapelde vleugeldelen over de gehele hoogte van de sidepod in lagen verdeeld (zie foto, overigens niet zichtbaar in de studiofoto’s). Met die benadering heeft Mercedes getracht haar diva letterlijk bij de schouders te vatten en te stabiliseren. Het complexe regime zorgt niet alleen voor heel gericht sturen en stimuleren van de lucht naar de achterkant, maar doordat de volledige hoek rond de sidepods wordt gebruikt, zorgt ze er ook voor dat de luchtstromen worden gecontroleerd in een situatie van insturen. Vaak wordt bij de aërodynamica uitgegaan van een situatie in een rechte lijn met de belangrijkste luchtstroom recht van voren, maar te eenzijdig uitgaan van die situatie kan in de bochten zorgen voor het plotseling wegvallen van de druk in de bochten.

Naar achteren toe heeft het team de engine cover nog strakker toegesneden. Daardoor ontstaat een extreme cokebottle vorm en een zee van ruimte op de vloer. Die zorgt voor vrij baan voor de lucht naar de achtervleugel en de lage drag die het team zoveel succes bezorgde op de hoge-snelheidscircuits.

*Alle statistieken voorafgaand aan het Wereldkampioenschap 2018

F1-Planet.com