Home » Season 2018 » Season 2018: Red Bull TAG Heuer

Season 2018: Red Bull TAG Heuer

3 Daniel Ricciardo33 Max Verstappen
Nationaliteit: AustralischeNationaliteit: Nederlandse
Geboortedatum: 1 juli 1989Geboortedatum: 30 september 1997
Geboorteplaats: Perth, AustraliëGeboorteplaats: Hasselt, België
Debuut: Grand Prix van Groot-Brittannië 2011Debuut: Grand Prix van Australië 2015
Aantal races: 139Aantal races: 60
Aantal overwinningen: 5Aantal overwinningen: 3
Aantal pole-positions: 1Beste startpositie: 2e
Aantal WK-punten: 816Aantal WK-punten: 421
Teams:Teams:
HRT (2011)Toro Rosso (2015-2016)
Toro Rosso (2012-2013)Red Bull Racing (2016-2018)
Red Bull Racing (2014-2018)

Red Bull TAG Heuer RB14

Technische SpecificatiesTeam Bio
Motor: Renault R.E.18Vestigingsplaats: Milton Keynes, Groot-Brittannië
Banden: Pirelli PZeroOprichtingsjaar: 2004
Transmissie: Renault, 8 SpeedDebuut: Grand Prix van Australië 2005
Elektronica: FIA Standard ECUAantal races: 244
Remmen: BremboAantal overwinningen: 55
Benzine: EssoAantal punten: 3701
Wielen: OZ RacingAantal WCC-titels: 4 (2010, 2011, 2012, 2013)
Manager: Christian Horner
Technisch Directeur: Adrian Newey, Pierre Wache
Ontwerper: Rob Marshall
Head of Trackside: Paul Monaghan
Motor management: Renault

Het Team

Red Bull Racing sloeg in 2017 de schrik om het hart toen resultaten van de RB13 op het circuit niet bleken te corresponderen met de windtunnelresultaten. Het team moest hals over kop alle zeilen bijzetten om het seizoen te redden. Adrian Newey werd teruggeroepen van zijn diensten bij Aston Martin om de tekortkomingen te herstellen. Ook de betrouwbaarheid van de Renault power unit was een zorgenkindje. Daniel Ricciardo en Max Verstappen vielen bij elkaar 13 keer uit, meestal door power unit gerelateerde problemen.  Dit jaar ziet het er heel wat beter uit. Het team is intact gebleven, Renault heeft zich geconcentreerd op de betrouwbaarheid en Newey heeft persoonlijk de hand gehad in de nieuwe RB14.

De Coureurs

Max Verstappen en Daniel Ricciardo lieten in 2017 opnieuw zien dat ze aan elkaar gewaagd zijn, maar naast het circuit elkaar ook respecteren. Dat laatste was een sleutel in de wederopstanding van het team gedurende het jaar, want de coureurs zijn daarbij echt samen opgetrokken om het team te helpen bij de ontwikkeling. Beide weten echter ook dat er uiteindelijk maar voor één coureur plek is op de top van het ereschavot en dus weten ze dat de druk op de samenwerking zal toenemen als Red Bull Racing weer op constante basis kan strijden voor de overwinning. Daarnaast is ook het grotere plaatje van de positie in het team belangrijk. Verstappen verlengde verrassend zijn contract tot 2020, dat van Ricciardo loopt aan het einde van het jaar af en de Australiër zal in de komende maanden zijn gedachten op een rijtje gaan zetten voor het vormen van zijn toekomstplannen. Of die bij Red Bull liggen of elders, zal moeten worden bezien.

De Auto

Het team uit Milton Keynes moest vorig jaar feitelijk haar concept opnieuw neerzetten toen bleek dat de windtunnelcijfers niet correspondeerden met het circuit. Sindsdien heeft ze de downforce systematisch opnieuw geprobeerd op te bouwen met meer details rond de sidepods en op de vloer. Adrian Newey heeft die lijn doorgetrokken en aanzienlijke, interessante ontwikkelingen aangebracht in het sidepod gebied. De RB14 toont een afbakening van het sidepodgebied met een viertal verticale louvres onder een opvallend plateau boven de luchthapper. De sidepod partij van de Red Bull is breder dan die van een aantal van zijn concurrenten. Dat kan zorgen voor meer drag, maar is in feite een conceptkeuze. De Red Bull is ingesteld op het genereren van meer downforce door het benutten van het bodyworkoppervlak en het team denkt daarmee meer winst te behalen dan de dragpenalty die het haar kost.

Het team heeft daar een complex samenspel van vleugeldelen en details in de bargeboards  aangebracht. Die moeten de luchtstromen verdelen, sturen en versnellen naar de vloer, diffuser en achtervleugel.

Red Bull Racing heeft zich ingespannen om de halo echt te integreren in het concept van de RB14. Die is aërodynamischer vormgegeven dan bij de meeste andere teams. De halo vloeit vrij natuurlijk over naar de cockpitranden en de uitlopers in de haloring zijn bedoeld om de werveling die de beugel veroorzaakt te reduceren met een tegengestelde vortex.

 

*Alle statistieken voorafgaand aan het Wereldkampioenschap 2018

F1-Planet.com