Home » Season 2019 » Season 2019: Mercedes

Season 2019: Mercedes

44 Lewis Hamilton77 Valtteri Bottas
Nationaliteit: BritseNationaliteit: Finse
Geboortedatum: 7 januari 1985Geboortedatum: 28 maart 1989
Geboorteplaats: Tewin, Verenigd KoninkrijkGeboorteplaats: Nastola, Finland
Debuut: Grand Prix van Australië 2007Debuut: Grand Prix van Australië 2013
Aantal races: 229Aantal races: 118
Aantal overwinningen: 73Aantal overwinningen: 3
Aantal pole-positions: 83Aantal pole-positions: 6
Aantal WK-punten: 3.018Aantal WK-punten: 963
Wereldkampioen 2008, 2014, 2015, 2017, 2018
Teams:Teams:
McLaren (2007-2012)Williams (2013-2016)
Mercedes (2013-2019)Mercedes (2017-2019)

Mercedes AMG W10

Technische SpecificatiesTeam Bio
Motor: Mercedes M10 EQ Power + V6Vestigingsplaats: Brackley, Groot-Brittannië
Banden: Pirelli PZeroOprichtingsjaar: 2009
Transmissie: Mercedes, 8 SpeedDebuut: Grand Prix van Australië 2010
Elektronica: FIA Standard ECUAantal races: 177
Remmen: BremboAantal overwinningen: 240
Benzine: PetronasAantal punten: 4.231
Wielen: AvantiAantal WCC-titels: 5 (2014, 2015, 2016, 2017, 2018)
Manager: Toto Wolff
Technisch Directeur: James Allison
Ontwerper: Aldo Costa
Head of Trackside: Ron Meadows
Motor management: Andy Cowell

Het Team

Mercedes AMG F1 Team heeft sinds de start van het hybride turbotijdperk alle wereldtitels voor zich opgeëist, maar de laatste twee jaar is het gedaan met de absolute dominantie van het Britse team. Ferrari en Red Bull Racing hebben het het team bij vlagen moeilijk kunnen maken en de Mercedessen waren lang niet altijd volkomen feilloos. Wat dat wel was, was de tomeloze en ijzig effectieve aanpak bij de doorontwikkeling van de auto’s waarin Mercedes zich steeds een meester heeft getoond.

Handicaps zoals het divagedrag van de W08 uit 2017 en het omgaan met de banden door de W09 van vorig jaar werden feilloos gelocaliseerd en voor het ingaan van de tweede seizoenshelft opgelost. Daarin trok het team het initiatief steeds beslissend naar zich toe. Ze voerde de druk op bij de concurrentie, die uiteindelijk moest zwichten voor de dadendrang van het fabrieksteam van de Duitse fabrikant.

Voor 2019 is het team volledig intact gebleven, al is er onderhuids een geleidelijke wisseling van de wacht gaande. De oude garde met daaronder Senior ontwerper Aldo Costa doet een stapje terug en wordt opgevolgd door de keur aan jong talent dat in de afgelopen jaren in de schaduw heeft kunnen rijpen. Die sterke lijn van opvolging maakt dat Mercedes ook in de komende jaren, ook als de hegemonie in de kampioenschappen eens zou worden doorbroken, een team blijft dat maar een halve kans nodig heeft om het in haar voordeel te beslechten.

De Coureurs

Lewis Hamilton en Valtteri Bottas zijn ook in 2019 teamgenoten bij Mercedes. De samenwerking tussen de twee verliep tot nu toe uiterst gemoedelijk en dat is ook een van de belangrijke redenen voor het team om de line-up voor een derde jaar op rij intact te houden.

Lewis Hamilton is in de vorm van zijn leven, wist met zich zijn racecraft vanuit schier geslagen positie vaak sterk terug te knokken en in de kwalificaties stond opnieuw geen maat op de Engelsman. Het is veelzeggend dat hij met nog twee races te gaan zijn vijfde wereldtitel voor zich op kon eisen.

Bij het succes van Hamilton stond Valtteri Bottas duidelijk in de schaduw. De Fin kende in 2018 een moeizaam seizoen, kwam door pech en inconsistentie in zijn prestaties niet tot overwinningen en op de schamele momenten dat hij er wél goed voor stond, moest hij zich schikken naar teamorders. Voor het komende jaar staat de Fin duidelijk onder druk om zijn prestaties te verbeteren. Mercedes eist eenvoudigweg dat hij Hamilton dicht op de hielen zit en het team heeft met Esteban Ocon aan de zijlijn een sterk alternatief achter de hand.

De Auto

Het was altijd de grote vraag hoe de regerend wereldkampioenen de nieuwe reglementen zou benaderen. Als het te kloppen team had Mercedes het meest te verliezen onder de drastische aërodynamicarestricties die de FIA doorvoerde. Het viel het team dan ook niet licht om de zaag te zetten in de uiterst geavanceerde en complexe constructies die de Mercedes W09 uiteindelijk de beste auto van 2018 maakte.

De basis van de nieuwe W10 heeft natuurlijk zijn oorsprong in de kracht van zijn voorganger. De kenmerkende neuspartij, brede luchthapper boven het hoofd van de coureur en sterk naar binnengetrokken bodyworksectie zijn gebleven, maar de auto heeft wel degelijk een aantal veranderingen. De voorvleugel is op last van de reglementen gereduceerd tot vijf lagen en een fractie breder dan vorig jaar. Mercedes heeft hier opvallenderwijs nog niets bijzonders gedaan. Niet de agressieve vormen van Ferrari en Alfa Romeo, maar een netjes verdeelde vijftrapvleugel met subtiele tip-ins aan de binnenkant.

Achter de vleugel heeft het team zoals veel andere de bevestiging van de voorwielophanging verhoogd om meer ruimte te maken voor de lucht die vanaf de voorvleugel komt.

De echte details heeft Mercedes aangebracht in het bargeboardgebied. Ondanks de stevige restricties hebben die nog steeds geavanceerde vormgevingen met enkele kleine louvres achter een wat grover basis bargeboard. Daarachter zijn voor de sidepods nog twee gecurvede opstanden. Mercedes heeft de sidepods hoger gepositioneerd, zij het minder extreem dan een aantal concurrenten.

De undercut in het bodywork is er een uit twee delen. Een opwaarts gerichte vin met daaronder een veel diepere undercut vlak boven de vloer. Het team probeert daarmee nadrukkelijker twee stomen te onderscheiden.

De achterwielophanging is hoger gepositioneerd, waarbij de wishbone veel hoger gepositioneerd is dan de bevestigingspunten van de versnellingsbak. Dat alles om de lucht vrijer naar de achtervleugel te laten stromen en meer mogelijkheden te hebben om de banden binnen de juiste werkkaders te brengen.

Opvallend is verder dat het team de trommelvelgen na groen licht van de FIA nu als integraal onderdeel van het concept heeft geïntegreerd. De velgen bevatten kleine luchtkanalen via welke het team met de warme luchtstromen vanaf de remmen het regime rond de wielen wat kan activeren.

*Alle statistieken voorafgaand aan het Wereldkampioenschap 2019

F1-Planet.com