Home » Season 2019 » Season 2019: Red Bull Racing Honda

Season 2019: Red Bull Racing Honda

33 Max Verstappen10 Pierre Gasly
Nationaliteit: NederlandseNationaliteit: Franse
Geboortedatum: 30 september 1997Geboortedatum: 7 februari 1996
Geboorteplaats: Hasselt, BelgiëGeboorteplaats: Rouen, Frankrijk
Debuut: Grand Prix van Australië 2015Debuut: Grand Prix van Maleisië 2017
Aantal races: 81Aantal races: 29
Aantal overwinningen: 5Beste resultaat: 4e
Beste startpositie: 2eBeste startpositie: 5e
Aantal WK-punten: 670Aantal WK-punten: 29
Teams:Teams:
Toro Rosso (2015-2016)Toro Rosso (2017-2018)
Red Bull Racing (2016-2019)Red Bull Racing (2019)

Red Bull Honda RB15

Technische SpecificatiesTeam Bio
Motor: Honda RA619H V6Vestigingsplaats: Milton Keynes, Groot-Brittannië
Banden: Pirelli PZeroOprichtingsjaar: 2004
Transmissie: Renault, 8 SpeedDebuut: Grand Prix van Australië 2005
Elektronica: FIA Standard ECUAantal races: 265
Remmen: BremboAantal overwinningen: 59
Benzine: EssoAantal punten: 4.307,5
Wielen: OZ RacingAantal WCC-titels: 4 (2010, 2011, 2012, 2013)
Manager: Christian Horner
Technisch Directeur: Adrian Newey, Pierre Wache
Ontwerper: Rob Marshall
Head of Trackside: Paul Monaghan
Motor management: Renault

Het Team

Red Bull Racing begint in 2019 aan een nieuw hoofdstuk in haar geschiedenis. Na een lang en moeilijk huwelijk met Renault, maakte het team in de afgelopen winter de overstap naar Honda-motoren. De Japanse fabrikant was in 2018 al in zee gegaan met Toro Rosso en de veelbelovende progressie maakte dat ook Red Bull Racing zou besluiten tot de overstap. Nu het moment eindelijk daar is, gaat er een nieuwe energie door het gehele team. Een competitieve power unit werd lange tijd gezien als het laatste missende stukje om weer structureel mee te strijden om overwinningen. Of dat ook vanaf van 2019 het geval is, zal moeten worden bezien, maar het perspectief van een betere toekomst is absoluut realistisch.

Een belangrijke opsteker is dat het team ondanks het engelengeduld dat ze heeft moeten betrachten zo goed als in tact is gebleven. In alle seniorposities zijn de mensen gebleven en het team zag dankzij de reglementen en verbeterde vooruitzichten zelfs een intensivering van de betrokkenheid van Adrian Newey. De Engelsman is een meester in het zich eigen maken van nieuwe reglementen en met dat als gegeven mag de concurrentie zich echt gewaarschuwd weten.

De Coureurs

De enige grote verandering in het team is er in het rijdersduo, waar Pierre Gasly kwam als de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen na het vertrek van Daniel Ricciardo naar Renault. Red Bull werd in de zomer van vorig jaar echt verrast door het besluit van Ricciardo en moest daardoor, eerder dan ze had gewild, Pierre Gasly laten doorschuiven naar het eerste team. Gasly liet in zijn debuutseizoen bij Toro Rosso zien dat hij uit het juiste hout is gesneden, maar was regelmatig nog wat onstuimig. Het zal van het team veel aandacht vergen om de Fransman zo bij te staan dat die energie in goede banen wordt geleid.

Max Verstappen is na het vertrek van Ricciardo overduidelijk de coureur met de meeste ervaring in het team. De Nederlander gaat zijn vijfde F1-seizoen en koestert hoop dat het met Honda dan eindelijk in elkaar zal passen en hij binnen nu en twee jaar echt om het kampioenschap kan gaan strijden. Verstappen kende in 2018 een moeilijke fase na een reeks incidenten, die hem op veel kritiek kwam te staan, maar kwam daar heel sterk van terug en klom in de tweede seizoenshelft nog op tot de vierde plaats in de eindstand. De ervaring van 2018 heeft hem gesterkt en zal hem dit jaar alleen maar van pas kunnen komen.

De Auto

De Red Bull RB15 heeft overduidelijk alle kenmerken van een Red Bull-auto. De auto heeft duidelijk zijn oorsprong in de sterke punten van de sterke RB14, die eind 2018 aërodynamisch misschien wel de beste auto van het veld was. Toch is er ongemerkt veel veranderd. De auto heeft een wat hogere, steilere neussectie. De neuspartij is integraal onderdeel van de S-duct, die lucht via een inlaat onder de neus laat lopen en er aan de bovenkant uit laat stromen om een drukverschil te creëren die gunstig is voor de luchtstroming rond de cockpit. In Red Bull’s geval is er een kleine flap boven de luchtuitlaat geplaatst, waardoor de lucht daar wordt gedoseerd en onder nog meer druk wordt geplaatst.

De voorvleugel daaronder is vooralsnog een sobere interpretatie van de regels. Het team heeft zich neergelegd bij de vereenvoudiging en de vleugel teruggebracht tot een basismodel dat niet zo agressief is in de vormgeving zoals dat van Ferrari of Alfa Romeo. Het is te verwachten dat er in de nabije toekomst verdere detaillering zal volgen.

De meest verandering is er bij Red Bull uiteraard onderhuids. De architectuur van de Honda power unit is compleet anders dan die van de Renault, waardoor het team de inrichting van de auto volledig heeft moeten herzien. Zo moesten de positie en vorm van de brandstoftank en radiatoren aanpassen om ruimte te maken voor de Honda power unit, die een meer gecentreerde vormgeving heeft dan de Renault-motor.

Die vormgeving is ook van belang geweest voor de vormgeving van het bodywork. Omdat de turbo niet meer volledig achter het motorblok is gepositioneerd, ontstond daar ruimte en kon het bodywork nog agressiever naar binnen worden getrokken. De vormgeving van het bodywork is opvallend organisch: afgerond en heel geleidelijk in z’n afbuigingen.

Wat verder opvalt, is de hoge rijhoogte en positionering van de aandrijving en het differentieel ten opzichte van veel concurrenten. De hoge ‘rake’ is een van Red Bull’s handelsmerken, maar dat heeft Newey’s team nu opvallend doorgetrokken en dat is opmerkelijk in een jaar waarin de effectiviteit van de vleugels op last van de reglementen juist is verminderd. Het toont dat het team vol vertrouwen is over haar concept en bijkomstige potentiële problemen als een potentiële verhoging van het zwaartepunt op de koop toe neemt voor voordelen op een ander vlak, zoals die van de stabiliteit in de bochten en bandenmanagement.

*Alle statistieken voorafgaand aan het Wereldkampioenschap 2019

F1-Planet.com