Home » Actueel » Seidl: “De McLaren van 2020 eerste bewijs van nieuwe structuur”

Seidl: “De McLaren van 2020 eerste bewijs van nieuwe structuur”

De auto van 2020 zal het eerste, echte bewijs zijn van de nieuwe organisatiestructuur van McLaren. Dat heeft haar nieuwe teambaas Andreas Seidl gezegd. Het team timmerde in het afgelopen jaar hard aan de weg met nieuwe mensen in de hoogste posities in de teamleiding. Naast de komst van Seidl was er eerder al de komst van Gil de Ferran als Sportief Directeur, kwam Technisch Directeur James Key over van Toro Rosso en keerde Pat Fry terug als Engineering Director.

Het team, de fans en de media zullen nog even geduld moeten hebben voordat de effecten van alle veranderingen zichtbaar zullen worden op het circuit. De auto van 2020 zal het eerste wapenfeit zijn van de nieuwe organisatiestructuur.

”De auto van dit jaar is den goede stap vooruit tem opzichten van die van vorig jaar. Het team is er relatief laat mee begonnen na alle problemen die er vorig jaar waren in het team”, vertelt Seidl.

”Ik denk dat de volledige impact van alle veranderingen die vorig jaar al zij ingezet in het team pas volgend jaar zichtbaar zal zijn, want dan is er pas de eerste auto die in het normale ritme van ontwikkeling is voortgebracht.”

“En wanneer begint dat normaal gesproken? Zodra we de huidige auto op het circuit hebben gebracht in de wintertests. We zien meteen een aantal sterke en zwakke punten van de auto en dat is het eerste moment waarop je begint na te denken wat we nog kunnen ontwikkelen of verbeteren aan de auto van dit jaar of dat er dingen zijn die we in het jaar erna zullen tackelen.“

Seidl stelt dat het team sinds bekend werd dat hij zich bij het team zou voegen al duidelijke verbeteringen heeft laten zien.

”Ik denk dat het team sind het begin van het seizoen al den behoorlijke stap vooruit heeft gezet met de auto. We hebben een auto die reageert op de ontwikkelingen die er naar het circuit brengen.”

“Er zijn heel veel positieve ontwikkelingen en er is een positieve sfeer in het team, wat het voor mij ook gemakkelijker heeft gemaakt om nu te beginnen.”

McLaren klom in de afgelopen races naar de vierde plaats in het constructeurskampioenschap, als beste team achter de top-3, die nog altijd wordt gevormd door Mercedes, Ferrari en Red Bull Racing.

F1-Planet.com