Home » Actueel » Seidl start bij McLaren

Seidl start bij McLaren

Andreas Seidl is in de afgelopen week begonnen in zijn rol als de nieuwe teambaas bij McLaren. Seidl werd al in januari door het team aangekondigd als de eerste man van het F1-team, maar moest nog tot mei wachten voor hij contractueel vrij was om zijn nieuwe functie te gaan bekleden.

Seidl heeft een vooraanstaand cv in de autosport met eerdere Formule 1-ervaring als Head of Track Operations van het BMW Sauber F1 Team, Directeur Race Operations van BMW in DTM en teambaas van het Porsche LMP1-team in het World Endurance Championship.

Bij McLaren zal Seidl in het gat stappen dat Eric Boullier vorig jaar achterliet bij zijn vertrek. De taken van Boullier werden destijds verdeeld onder COO Simon Roberts, Head of Trackside Andrea Stella en Sporting Manager Gil de Ferran, maar de eindverantwoordelijkheid bleef bij CEO Zak Brown. Brown krijgt door de komst van Seidl meer mogelijkheden om zich op de bredere McLaren Group te gaan richten. Seidl zal direct aan hem rapporteren.

De 43-jarige Duitser zei in McLaren’s preview op het weekend heel blij te zijn dat hij eindelijk kan beginnen.

“Ik ben heel blij dat ik nu gestart ben bij McLaren en ik ben echt heel warm verwelkomd door iedereen in het team”, stelt Seidl, “in mijn eerste dagen heb ik met zoveel mogelijk mensen in de fabriek gesproken en dit zal in de komende weken ook zo zijn als ik het team beter leer kennen.”

“In Spanje zullen we proberen voort te bouwen op de performance die we hadden laten zien in de eerste races, maar we weten dat het veld extreem volgepakt is. De start van het Europese seizoen is traditioneel het moment dat teams upgrades brengen, dus het is moeilijk te zeggen hoe de grid zich zal vormen dit weekend, maar we zullen ons blijven concentreren op ons pakket en het verbeteren van de auto in de sleutelgebieden.”

“Zoals atijd is het doel voor het weekend ervoor te zorgen dat de strategie, operatie en betrouwbaarheid zo sterk mogelijk zijn.”

F1-Planet.com