Home » Actueel » Soft overheerst bandenselecties voor Frankrijk

Soft overheerst bandenselecties voor Frankrijk

De zachte band overheerst in de individuele compoundselecties van de coureurs voor de Grand Prix van Frankrijk. Dat blijkt uit de bekendmaking van bandenfabrikant Pirelli.

De Italianen nemen naar Circuit Paul Ricard de compounds uit het midden van haar spectrum mee. Uit een bereik van C1 tot en met C5 is de C2 de harde band, de C3 de medium compound en de C4 de soft.

De laatste blijkt door de coureurs veruit het meest gekozen. De coureurs hebben voor het weekend 13 sets banden beschikbaar, waarvan drie sets verplicht moeten worden aangehouden: de harde en medium band voor de race en de soft voor Q3 van de kwalificatie. De overige 10 sets kunnen de coureurs naar eigen inzicht selecteren.

Niet minder dan acht coureurs selecteerden 10 sets van de zachte band: de beide coureurs van Renault, Haas, Alfa Romeo en Toro Rosso. Nico Hülkenberg, Kevin Magnussen, Kimi Räikkönen, Antonio Giovinazzi en Alex Albon selecteerden daarnaast twee sets medium en alleen de verplichte set hard. Daniël Ricciardo, Romain Grosjean en Daniil Kvyat kozen juist 2 sets hard en maar 1 set medium.

De coureurs van Mercedes en Ferrari waren iets behoudender met hun selecties: zij kozen elk 9 sets soft naast 3 sets medium en 1 set hard. Het meest voorzichtig zijn de Racing Point-coureurs met 8 sets soft, 3 sets medium en 2 sets hard.

Alle bandenselecties voor de Grand Prix van Frankrijk op een rij:

 

F1-Planet.com