Home » Specials
Review: Superswede – een film over Ronnie Peterson
9 sep
2018
Door: admin

Review: Superswede – een film over Ronnie Peterson »

In Zweden kwam eerder dit jaar de docufilm Superswede uit over een van de snelste coureurs uit de F1-geschiedenis: Ronnie Peterson. F1-Planet.com’s Stefan Zwinkels zag hem. Lees hier zijn bevindingen.

Uit het archief: Bitter Swede Symphony
8 sep
2018
Door: admin

Uit het archief: Bitter Swede Symphony »

Op 11 september is het precies 40 jaar geleden dat Ronnie Peterson overleed aan de gevolgen van zijn zware ongeval in de Grand Prix van Italië. F1-Planet.com herpubliceert voor deze gelegenheid Bitter Swede Symphony, een artikel uit het rijke archief.

Ricciardo: A Change of Heart
11 aug
2018
Door: admin

Ricciardo: A Change of Heart »

Daniel Ricciardo heeft de F1 op zijn grondvesten laten schudden met zijn besluit om Red Bull Racing te verlaten voor Renault. Het besluit kwam als een complete verrassing, maar onder het oppervlak speelden al langer zaken die maakten dat de honey badger uiteindelijk de sprong waagde.

Back in the Day: Mistral Mirage
20 jun
2018
Door: admin

Back in the Day: Mistral Mirage »

De Grand Prix van Frankrijk keert in het komende weekend na 28 jaar terug naar Circuit Paul Ricard. F1-Planet.com gaat terug naar de dag van de laatste editie op het circuit in het zuiden van Frankrijk.

Back In The Day: Een bordje pasta in de pits
10 mei
2018
Door: admin

Back In The Day: Een bordje pasta in de pits »

De Grand Prix van Spanje markeert de terugkeer van de luxe motorhomes en hospitality units. Dat was jaren geleden wel anders, toen de Ferrari-monteurs een snelle lunch tot zich namen aan weerszijden van Niki Lauda’s Ferrari.

Jim Clark: De beste van allemaal
6 apr
2018
Door: admin

Jim Clark: De beste van allemaal »

Op 7 april is het precies 50 jaar geleden dat de Formule 1 een van haar grootste kampioenen verloor: Jim Clark was in de jaren ’60 de beste van allemaal.