Home » Actueel » Steiner niet tevreden over Giovinazzi bij Haas

Steiner niet tevreden over Giovinazzi bij Haas

Haas-teambaas Günther Steiner heeft gezegd dat er geen toekomst is voor Antonio Giovinazzi bij zijn team. De Italiaanse Ferrari protegé kwam in het afgelopen seizoen in verschillende eerste vrije trainingen uit voor Haas als onderdeel van de technologie-overeenkomst van het team met Ferrari, maar Steiner laat nu doorschemeren dat hij allerminst tevreden is over zijn verrichtingen.

Steiner stelt dat de aanwezigheid van Giovinazzi als derde coureur bij zijn team zijn vaste coureurs Romain Grosjean en Kevin Magnussen niet heeft geholpen. Zij moesten baantijd opofferen voor de Italiaan en die bleek later vaak zeer waardevol.

“Ik denk niet dat het ons of onze coureurs heeft geholpen”, stelt Steiner tegenover het Deense Ekstra Bladet over het optreden van Giovinazzi, die uit piëteit met de Italiaan en diens werkgever Ferrari niet wil uitwijden over zijn bevindingen.

“ik kan niet zeggen hoe negatief het was, maar het was niet positief.”

“We zullen zien wat we volgend jaar zullen doen. Daar hebben we nog niet over gesproken”, stelt hij.

Steiner zegt dat Ferrari Haas vroeg om in 2018 een stoeltje beschikbaar te stellen voor Giovinazzi, maar dat weigerde het team.

“Dat hebben ze gevraagd, maar als je het niet vraagt, dan krijg je ook niet wat je wilt”, relativeert Steiner het verzoek, “ze hebben geen druk op ons uitgeoefend. We hebben heel snel duidelijk gemaakt dat we al twee coureurs hebben voor volgend jaar. Het was allemaal heel logisch.”

Giovinazzi keert voor 2018 terug naar Sauber, het team waar hij aan het begin van dit jaar twee races optrad als vervanger van Pascal Wehrlein. De Italiaan zal bij het team achter vaste coureurs Marcus Ericsson en Charles Leclerc de rol van derde coureur vervullen.

Hij zal daarbij opnieuw genoegen moeten nemen met een zestal weekends waarin hij de eerste vrije training zal rijden. Giovinazzi was naar verluidt teleurgesteld dat hij naast een racestoeltje greep bij het Zwitserse team, dat in 2018 een groot partnership aangaat met Ferrari’s zustermerk Alfa Romeo.

“Wij begrijpen zijn wens om te racen, maar op dit moment zijn er geen plaatsen”, liet Ferrari President Sergio Marchionne optekenen.

F1-Planet.com