Home » Actueel » Stroll: “Best wel boos op Vettel” na incident

Stroll: “Best wel boos op Vettel” na incident

Racing Point-coureur Lance Stroll zei na afloop van de Grand Prix van Italië “best wel boos” te zijn op Sebastian Vettel, die tijdens de race op een onveilige manier terugkeerde op de baan na een spin en Stroll daarbij toucheerde. Het aantikken door de Ferrari maakte dat Stroll zelf in een spin raakte en vervolgens evenals de Duitser werd bestraft door de wedstrijdleiding voor een onveilige terugkeer op de baan. Toen Stroll terugkeerde, moest de aanstormende Pierre Gasly wijd en door het grind gaan om een crash te voorkomen.

“Ik ben er best wel boos over om eerlijk te zijn”, zei Stroll over het incident, “hij was in een positie waarin hij niet zomaar zo agressief terug kon komen op het circuit.”

“Ik heb alles gedaan om het te vermijden. Ik was heel voorzichtig, zag de gele vlag, ging van het gas, wat dan ook. Ik heb me aan de regels gehouden in de omstandigheden en hij kwam gewoon midden in Ascari terug op het circuit en er was echt niets dat ik kon doen, ook niet met de snelheid waarmee ik reed, wat nog behoorlijk langzaam was.”

“Hij blokkeerde het hele circuit op dat punt en toen raakte hij me en ik spinde en kwam in de verkeerde richting te staan.”

Vettel stelde dat hij de Racing Point-coureur niet kon zien.

“Ik had moeite om de auto weer aan de praat te krijgen. Dat lukte een paar keer niet. Ik had ook problemen om in de juiste rijrichting te komen, dus ik kon hem niet zien.”

Evenals Vettel had ook Stroll moeite om de naderende auto van Pierre Gasly te zien komen.

“Ik kon niet zien wie er vanuit mijn rechter hoek kwam, dus ik moest een gevaarlijke manoeuvre doen om mezelf terug te krijgen op het circuit en vervolgens werd ik bestraft voor ongeveer hetzelfde [als Vettel]. Het was gewoon een ramp.”

“Ik had rechts geen zicht, dus ik probeerde op dat moment gewoon terug te komen in de race. Er is echt niets dat je op zo’n moment kunt doen met deze auto’s. Het is gewoon een beetje gokken.”

Gasly stelde dat het behoorlijk close was of hij zou de Racing Point hebben geraakt.

“Het was behoorlijk close”, zei de Fransman, “het is goed dat er niets is gebeurd, want het had veel slechter af kunnen lopen.”

“Maar yeah het kostte ons behoorlijk veel aan het einde van de race. We finishten maar drie seconden van P9.”

F1-Planet.com