Home » Actueel » Teams en coureurs eren Whiting

Teams en coureurs eren Whiting

De F1-teams en coureurs hebben de donderdag overleden Racedirecteur Charlie Whiting een eerbetoon gebracht. Whiting stond aan de vooravond van de start van het seizoen in Melbourne en had op woensdag het circuit nog verkend toen hij donderdagnacht in zijn slaap overleed aan een longembolie.

Zijn dood heeft de F1 op donderdag op zijn grondvesten doen schudden en de verslagenheid is groot. De teams brachten op vrijdagochtend een eerbetoon met stickers op de neus van elk van de twintig auto’s:

“Voor onze vriend Charlie, 1952-2019”, had Haas op de neus van de auto aangebracht.

Tijdens de rijdersbriefing op vrijdag werd een moment van stilte in acht genomen door de coureurs.

De Grand Prix Drivers’ Association heeft in een verklaring stilgestaan bij Whiting’s tomeloze werk voor de veiligheid en competitie.

“Namens de Formule 1-coureurs van het verleden, heden en de toekomst, die hebben geprofiteerd van, nu profiteren en altijd zullen profiteren van het degelijke werk dat gedurende zoveel jaren is verzet door Charlie Whiting. Wij, de GPDA, betuigen hierbij ons respect voor een geweldige man.”

“Maar boven alles willen wij onze oprechte condoleances overbrengen aan zijn familie en vrienden bij wat onvermijdelijk een enorm trieste en stressvolle tijd zal zijn. Wij betuigen ons diepste respect aan hen allen.”

“Charlie was een van de echte trouwe vazallen van de autosport. Een briljante monteur, hij werkte voor Bernie Ecclestone’s Brabham-team in haar hoogtijdagen in de jaren ’80. Hij speelde een cruciale rol in de wereldkampioenschapssuccessen van Nelson Piquet in ’81 en ’83 en kwam in ’88 bij de FIA en in de afgelopen 31 jaar heeft hij de technische operatie van de regelgevende autoriteit ontwikkeld, opgebouwd, aangestuurd en geperfectioneerd om het het toonbeeld van optimale veiligheid en soepele werking te maken die het vandaag is. Om dat te bereiken waren niet alleen geweldige kwaliteiten nodig, maar ook echte passie en Charlie had passie en kwaliteit te over. Hij is en blijft werkelijk het referentiekader in dat opzicht en zijn nalatenschap zal voor altijd voortduren.”

‘Maar nog meer dan dat, ondanks de senioriteit en verantwoordelijkheid voor zijn rol, was hij voor velen van ons ook een vriend. Hij werd bewonderd en vertrouwd door ene ieder van ons. Wij zullen hem enorm missen. Hij is veel te vroeg gegaan, maar zijn sport en de mensen die erin werken zullen het herinneren en zullen hem er voor altijd dankbaar voor zijn.”

RIP Charlie
De GPDA
#RacingUnited
voor onze sport, onze fans, onze veiligheid, voor Charlie”

F1-Planet.com